Predsednik UO RTS podneo krivične prijave protiv Bujoševića i Kovačevićeve: I voditelj je plaćen za emisiju koja ne postoji!

13.02.2023

19:57

5

Pošto je izneo izvesne detalje poslovanja Javnog servisa, mnoge je ostavio u šoku

Predsednik UO RTS podneo krivične prijave protiv Bujoševića i Kovačevićeve: I voditelj je plaćen za emisiju koja ne postoji!
Dragan Bujošević, Branislav Klanšček, Olivera Kovačević - Copyright ATAImages/Milan Maričić/A.A. 24sedam/D.B.

Branislav Klanšček, predsednik Upravnog odbora RTS-a, podneo je danas krivičnu prijavu protiv glavne i odgovorne urednice zabavnog programa Olivere Kovačević, kao i generalnog direktora Dragana Bujoševića zbog osnovane sumnje da su naneli štetu Javnom medijskom servisu. Kako je objasnio u razgovoru za 24sedam, na ovaj korak se odlučio zbog emisije koja nosi naziv „Jedan dobar dan" koja u stvari ne postoji, a na koju je potrošeno već 14 miliona dinara.

- „Jedan dobar dan" je dnevna emisija kolažnog tipa, u papirima su se knjižili prilozi koji ne postoje tokom 2020, '21. i 22. godine. Plaćen je i čovek, odnosno voditelj, a koji i ne radi na RTS-u. Isplaćena su mu sredstva - pričao je Klanšček za naš portal, pa dodao kako se kroz knjige „provlači" i da se emisija emituje svakog radnog dana od 13 do 14.30 sati, iako ona ne postoji.

24sedam
 

Predsednik UO nam je rekao i kako Kovačevićeva nije ništa poricala upitana na ovu temu, ali je uvek pronalazila opravdanja. Otkako je počeo i da joj traži papire u kojima stoji da je za emisiju do sada dato 14 miliona, u potpunosti je prestala da mu se obraća.

- Više ni dobar dan neće da mi kaže. Mesecima već - rekao je Branislav, koji je buru u javnosti napravio još pojavljivanjem u „Hit tvitu", gde se isto pozabavio politikom poslovanja Javnog servisa.

„Pare su date, ali proizvoda nema"

Olivera Kovačević, Antonio Ahel/ATAimages
 

– Ako se izuzme informativni program, koji je zastupljen u emitovanju 40 odsto, postoje samo tri emisije koje proizvodi RTS. To su „Slagalica", „Šarenica" i „RTS Ordinacija". Sve drugo, osim informativnog programa, su spoljne produkcije. Ja smatram da to nije dobro – kazao je tada, što je na društvenim mrežama iznova pokrenulo brojne rasprave, pošto je u pitanju Javni servis koji svi građani plaćaju.

- Dešava se da se naprave pilot emisije, pa to propadne, ali u ovom slučaju niti je bilo šta realizovano, a pare su potrošene - zaključio je za 24sedam, objašnjavajući kako je odlučio da podnese prijavu.

Branislav Klanšček, ATAImages/Milan Maričić
 

Rukovodstvo je sa druge strane, prema daljim navodima, pokušalo da sakrije taj zapisnik, ali je anonimni izvor taj dokument dostavio portalu „Pištaljka" kao i finansijski izveštaj za 2022. godinu i budžet planiran za program RTS-a za 2023.

Kristini Radenković 15.900 evra za 10 snimajućih dana?

Podsetimo, u proteklih nekoliko dana poteglo se i pitanje plata zaposlenih na RTS-u, pa je sve posebno iznenadila cifra koju sa sobom ume da ponese Kristina Radenković - voditeljka „Slagalice", te kviza „Stigni me ako znaš".

Prema rečima Klanščeka u „Hit tvitu", Radenkovićeva u stvari osim plate na RTS-u, dobija i naknadu, pa njena zarada na mesečnom nivou iznese i do 15.900 evra za 10 snimajućih dana samo za kviz „Stigni me ako znaš".

Kristina Radenković, A.K./ATAImages
 

On je izneo i neverovatne podatke za kvizove koji su najgledaniji na RTS-u, a za koje javnost veruje da su proizvod Javnog servisa.

– Ja sam tražio predkalkulacije i vi tu vidite da voditelj u kvizu „Potera” dobija 34.000 evra za 30 snimajućih dana. Jovan Memedović je zaposlen na RTS-u i on ima još jednu produkciju, koja se zove „Montevideo", a tu spada emisija „Sasvim prirodno” – pričao je on.

Jovan Memedović, ATAImages/ Antonio Ahel
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike