Skandal! RTS dao 14 miliona za emisiju koja ne postoji: Olivera Kovačević je trebalo da je uređuje

13.02.2023

18:53

3

Klanšček je obelodanio politiku poslovanja Javnog servisa

Skandal! RTS dao 14 miliona za emisiju koja ne postoji: Olivera Kovačević je trebalo da je uređuje
Branislav Klanšček - Copyright ATAImages/Milan Maričić

Predsednik Upravnog odbora RTS-a, Branislav Klanšček obelodanio je da je RTS zloupotrebio 14 miliona zbog emisije „Jedan dobar dan“ koja u stvari ne postoji, a za koju je potrošen novac. 

- Taj novac je potrošen – na scenografiju i voditelje, ali ne postoji scenografija…U pitanju je dnevna emisija kolažnog tipa. Olivera Kovačević je urednik emisije, ona ide svakim radnim danom i – emisije nema - rekao je Klanšček.

Rukovodstvo je, kako se dalje navodi, pokušalo da sakrije taj zapisnik, ali je anonimni izvor taj dokument dostavio portalu "Pištaljka", kao i finansijski izveštaj za 2022. godinu i budžet planiran za program RTS-a za 2023.

ATAImages/Milan Maričić
Branko Klanišček

 

Na pomenutoj sednici raspravljalo se o tome zašto Javni servis za mnoge projekte koje može i sam da realizuje, angažuje spoljnu produkciju i time troši milionske iznose koje su dobili od građana Srbije.

Podsetimo, Klanšček je tokom gostovanja u „Hit Tvitu“ naveo da Javni servis ima svega tri autorske emisije - „Slagalicu“, „Šarenicu“ i „RTS Ordinaciju“. Ostali sadržaj koji se emituje na RTS-u dolazi iz produkcijskih kuća osoblja koje je zvanično zaposleno u Javnom servisu i koji zatim prodaju svoje projekte RTS-u i na taj način zarađuju dodatni novac, a u pitanju su emisije „Potera“, „Sasvim prirodno“ i „Stigni me ako znaš“. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike