Dragana Mirković o ljubavi sa Tonijem, detinjstvu, odrastanju: Znam sve da radim na njivi, obišla sam ceo svet, a uvek se vratim u Kasidol

31.12.2022

13:23

0

Pevačica ističe da je imala bezbrižno detinjstvo, da je škola bila prioritet, ali da joj ništa od poslova nije strano

Dragana Mirković o ljubavi sa Tonijem, detinjstvu, odrastanju: Znam sve da radim na njivi, obišla sam ceo svet, a uvek se vratim u Kasidol
Dragana MIrković - Copyright ATAImages/M.M.

Na izmaku 2022. godine, muzička zvezda Dragana Mirković sumirala je utiske, a prisetila se i svog života u Kasidolu, početka ljubavi sa suprugom Tonijem Bijelićem, ali bilo je reči i o vaspitanju i odrastanju njene i Tonijeve dece, Marka i Manuele.

Kada je počela karijeru pratio ju je epitet „Luče iz Kasidola”, a o svom radnom kraju priča sa ponosom.

- Za mene je Kasidol najpoznatije, a istovremeno i najlepše mesto na svetu. Tu mi je porodica, rodna kuća, uspomene... To je i danas jedno od retkih mesta na svetu na kome mogu da budem ono što jesam, bez tereta koje ime i popularnost nose. Obišla sam ceo svet, ali uvek se rado vraćam mom Kasidolu. Nadam se da sam i ja tokom ovih godina uspela da mu uzvratim za sve ono lepo što sam doživela i da sam na adekvatan način doprinela da se za moje rodno mesto čuje. A što se tiče stvari koje mi nedostaju, najviše mi fali ona bezbrižnost koju detinjstvo sobom nosi, a koju sam tamo doživela.

24sedam/Danilo Krša
Dragana Mirković

Detinjstvo joj je kako kaže bilo bajkovito, nikada nije bežala od poljoprivrednih poslova, a kako kaže ni danas joj nije ništa strano.

- Ne znam koliko anegdota mogu ispričati, ali svakako se rado sećam svog detinjstva. Bilo je drugačije vreme, bile su igračke umesto kompjutera i telefona. Vozili smo bicikle, roditelji su nas puštali po čitav dan da se igramo napolju. To neko spajanje sa prirodom od rođenja je bilo nešto savršeno, jako sam tužna što novije generacije to nemaju. Nisam morala mnogo da radim, jer je škola bila prioritet, ali sam morala sve da naučim, i i danas znam da radim i u kući, i oko kuće i na njivi. I ponosna sam na sve to iako mi verovatno nikada neće biti potrebno.

Kao dete je samo sanjala o sreći, nikada nije ni zamišljala da će živeti u raskošu kakav danas ima

- Nikada nisam sanjala novac, već samo sreću, a za mene su ljubav i zdravlje najveća sreća. I prezadovoljna sam što toga imam koliko mi treba. Sve ostalo je posledica rada koji smo i ja i moj suprug Toni uložili, i naravno da smo ponosni i uživamo u plodovima svoga rada.

24sedam/Danilo Krša
Dragana Mirković

Mnogi bi rekli da je Draganin život dobro režiran film, a na pitanje da li je zadovoljna ulogom koju joj je život namenio i da li se nekad zapita kako bi njen život danas izgledao da nije upoznala Tonija sa kojim je stvorila imperiju, ona kaže: 

- Presrećna sam, jer imam zdravu i uspešnu porodicu na koju sam ponosna, radim posao koji volim, okružena sam ljudima koji me vole i cene... To umnogome duguje i sreći da sam upoznala Tonija i da je on moj saputnik na ovom lepom putovanju. Niti mogu, niti sam se ikada zapitala šta bi bilo da je drugačije. Na sreću, i ne moram.

Tokom napuštanja Srbije i odlaska u Beč pratio ju je strah zbog svega što ostavlja za sobom – porodicu, vrlo uspešnu karijeru, a pevačica kaže da je i bila spremna da se odrekne karijere zbog ljubavi.

24sedam/Danilo Krša
Dragana Mirković

 

- Ja se u jednom trenutku i jesam odrekla karijere zbog ljubavi. Dugi niz godina posvetila sam isključivo svojoj porodici, i ne samo da nikada nije postojao strah, već sam srećna što je sve tako bilo. Da moji fanovi nisu bili toliko ujedinjeni i da ih Toni nije podržao, pitanje je šta bi i danas bilo i da li bih se vratila u ovolikom obimu i na ovaj način. Ali, kada izađem na rekordno posećene koncerte na kojima publika od početka do kraja uglas peva sa mnom, zahvalna sam im što su me naterali da se vratim.

Dragana se osvrnula i na odgajanje dece Manuele i Marka i kako kaže, nikada nije postojala bojazan da će njeni naslednici krenuti stranputicom. 

- Kod roditelja uvek postoji iracionalan strah da bi deca mogla da upadnu u neku vrstu problema, pa ni ja nisam izuzetak. Na moju sreću, Marko i Manuela mi nikada nisu dali povoda da se taj strah poveća jer su divne, lepo vaspitane osobe.

24sedam/Goran Sivački Printscreen/Instagram/marko.vnm
Dragana Mirković, Manuela i Marko Bijelić

 

I za sam kraj intervjua, Dragana je otkrila kakve želje ima za narednu godinu. 

- Standardna želja koju uvek imam jeste zdravlje za sebe, sebi drage osobe ali i sve druge ljude. A što se posebnih želja tiče, 2023. punim 55 godina i ulazim u obeležavanje 40 godina karijere, tako da bih volela da bude nekih zanimljivih projekata kojima ću te jubiljeje obeležiti. Ali, konkretan plan ću napraviti tek posle praznika tako da ću vas o svemu blagovremeno obavestiti - kazala je Dragana Mirković za Pink.rs.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike