Ovo su najbogatiji poznati Srbi, a jedna pevačica čak ima više i od Cece i Brene zajedno!

14.10.2022

08:05

1

Poznati strani sajt objavio je finansijsku listu koja je sve šokirala

Ovo su najbogatiji poznati Srbi, a jedna pevačica čak ima više i od Cece i Brene zajedno!
najbogatiji - Copyright 24sedam/Antonio Ahel/ATA Images

Sajt „celebrity net worth“ objavio je listu najbogatijih ljudi sa estrade i ostalih sfera u Srbiji i regionu. Kao što je i očekivano, najbolji teniser sveta Novak Đoković već duže vreme drži mesto broj jedan, a za njim idu pevači.

Novak Đoković – 220 miliona

Najuspešniji srpski teniser Novak Đoković ima neto vrednost od 220 miliona dolara. Đoković se pojavio kao jedan od najboljih tenisera svih vremena nakon karijere ispunjene impresivnim pobedama. Tokom 2016. godine postao je prvi igrač koji je sve tri glavne titule držao na tri različite podloge. Takođe je jedini muški teniser koji je osvojio svih devet Masters 1000 turnira. Tokom svoje karijere, ATP je bio najbolje rangirani igrač u pet odvojenih navrata.

Tanjug/AP Photo/Stas Filippov
Novak Đoković

Dragana Mirković - 100 miliona

Pevačica ima neto vrednost vrednost od 100 miliona dolara. Dragana Mirković je rođena u Kasidolu, januara 1968. Jedna je od najuspešnijih umetnica sa prostora bivše Jugoslavije, a popularna je i u Bugarskoj i Rumuniji. Dragana Mirković je izdala 22 studijskih albuma od 1984. do danas. Dragana i njen suprug poseduju satelitski balkanski muzički kanal DM SAT i ona je umetnički direktor. Njeni muzički stilovi uključuju folk, turbo-folk i pop-folk. Prodala je više od 10 miliona ploča.

Printscreen/ celebritynetworth.com
 

Dino Merlin – 100 miliona

Kantautor, producent i muzičar Dino Merlin ruši sve stereotipe kada je muzika u pitanju. Njegova neto vrednost pocenjuje se na 100 miliona dolara. Jedan je od najpopularnijih i najuspešnijih umetnika iz Bosne i Hercegovine. Merlin svira gitaru, bas gitaru i klavijature i svira stilove kao što su pop, pop-rock, pop-folk i disko. Dino je započeo samostalnu karijeru 1991. godine i objavio je osam solo albuma. Album “Sredinom” iz 2000. godine bio je jedan od najprodavanijih albuma na području čitave jugoistočne Evrope u poslednjih dvadeset godina.

ATAImages/ Antonio Ahel
Dino Merlin

Svetlana Ceca Ražnatović – 80 miliona

Svetlana Ražnatović ima neto vrednost od 80 miliona dolara. S obzirom na to da je Ceca popularna pevačica od 1988. godine i jedna je od najplaćenijih srpskih muzičkih umetnica ni ne čudi što se njena neto vrednost procenjuje u milionima. Objavila je 19 studijskih albuma. U javnosti se spekuliše da je njen najprodavaniji album „Decenija“ koji je izdala 2001. godine. On je tada prodat u neverovatnih 550.000 primeraka. Ceca je pored svega toga nasledila fudbalski tim FK Oblić kada je njen suprug preminuo i postala predsednica kluba.

Zdravko Čolić – 20 miliona

Pevač Zdravko Čolić koji ima neto vrednost od 20 miliona dolara smatra se jednom od najvećih zvezda u regionu. Veoma je popularan na području nekada poznatom kao Jugoslavija, a zvali su ga „srpski Tom Džons“. Objavio je 15 studijskih albuma, koji su prodavani u neverovatnim tiražima širom Jugoslavije. Tiraži njegovih albuma prelazili su 700.000 primeraka, a snimao ih je i u Londonu, zahvaljujući Jugotonu. Prvi je pevač kome je dodeljena dijamantska ploča te kuće. Zdravko je krajem 2019. godine uspeo da napuni šest beogradskih Arena turnejom pod nazivom „Ono malo sreće“ i time postavio rekord kada su u pitanju domaći izvođači i njihov uspeh u muzičkim vodama.

ATAImages/ A.A.
Zdravko Čolić

Goran Bregović – 20 miliona

Muzičar i tekstopisac Goran Bregović može da se pohvali bogatim iskustvom kada je njegova karijera u pitanju, ali i inostranim saradnjama. Njegova neto vrednost procenjuje se na 20 miliona dolara. Bregović je ujedno i pevač, ali svira i gitaru i bas, a njegovi muzički stilovi uključuju rok, folk, svetski i filmski zapis. Najpoznatiji je po tome što je bio glavni gitarista grupe Bijelo Dugme. Bend je formiran 1974. i trajao je do 1989. Goran Bregović je snimio nekoliko filmova, uključujući „Dom za vešanje“, „Gluvi barut“, „Kuduz“, „Arizona Dream“. Takođe je komponovao pesme za mnoge popularne umetnike, uključujući Igija Popa.

Mateja Stanisavljević/ATAImages
Lepa Brena

 

Lepa Brena – 16 milona

Pevačica Lepa Brena ima neto vrednost preko 16 miliona dolara. Ona je najprodavanija ženska umetnica u bivšoj Jugoslaviji koja je prodala više od 40 miliona ploča. Iako je njeno pravo ime Fahreta Živojinović, poznatija je pod umetničkim imenom Lepa Brena. Njen debitantski studijski album „Čačak, Čačak“ objavljen je 1982. godine, a do 2013. izdala je ukupno 17 albuma. Fahreta Živojinović se takođe pojavila u nekoliko filmova i televizijskih serija. Glumila je u novogodišnjoj zabavi u Beogradu 2016. zajedno sa Stivenom Sigalom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike