Roditelji se plaše da ne napravim istu grešku! Tanja Savić o željama za 2023: Prioritet mi je da dobijem starateljstvo nad decom

30.12.2022

19:50

2

U intervjuu za 24sedam pričala je šta očekuje od svog muškarca, a i iznenadila stavom o Slavici Ćukteraš i Saši Popoviću

Roditelji se plaše da ne napravim istu grešku! Tanja Savić o željama za 2023: Prioritet mi je da dobijem starateljstvo nad decom
Copyright Privatna arhiva/Tanja Savić

Pevačica Tanja Savić završava ovu godinu sa puno turbulencija, a u novu ulazi sa velikim ambicijama i željama - a to je da nikada ne bude razdvojena od svojih sinova i pomogne im da stupe u kontakt sa ocem Dušanom Jovančevićem, da se bori za starateljstvo, ali i da njena karijera nastavi uzlaznom putanjom.

U novogodišnjem intervjuu za 24sedam Tanja je pričala o svom ljubavnom životu, kako se odvija proces razvoda, da li joj Dušan finansijski pomaže, ali i da li je spremna za koncert u Areni.

- Ova godina mi je proletela, što znači da je bila lepa, a sve što je lepo kratko traje. Mnogo sam radila, jedan period sam bila jako bolesna i imala sam koronu. Ono što bih posebno izdvojila jeste kvalitetno vreme provedeno sa decom. Imali smo dva godišnja odmora i ako Bog da i treći, posle Božića. Ali svakako turbulentno. 

Kakve želje imaš u narednoj godini?

- Pre svega dobro zdravlje i manje stresa, da mi deca budu živa i zdrava i moji najmiliji i da imam kao i do sada nastupe. Volela bih da uvek budem sa svojom decom i porodicom, da se više nikad ne desi onakvo razdvajanje, ali i da snimim neki album sledeće godine. Takođe bih volela i koncert da imam. 

Antonio Ahel/ATAImages
Tanja Savić

Kad smo već kod koncerta, da li planiraš Arenu?

- Naravno da planiram. Ako Bog da za 20 godina moje karijere, 2024. radićemo na tome da se to i ostvari i polako idemo ka tom cilju. Svakako pre toga želim dobar album. 

Da li se sada osećaš moćno kada možeš samostalno da odlučuješ o svemu?

- Sve nosi svoju odgovornost. Kad je čovek sam, mora sam sa tim i da se nosi. Da bude otac i majka svojoj deci, kao što je to u mom slučaju. Ponosna sam što sve to stižem, ali moram da priznam da mi nekada bude zaista teško. Srećna sam što imam svoj dinar danas, što niko ne broji moje pare, što mogu da priuštim svojoj deci nešto što žele. To su neke stvari na koje ranije nisam imala uticaja, sada sam svoj čovek. Moćno? Ne mogu tako da kažem. Suviše sam skromna za tu reč, nemam to u sebi. Novac ne može nikada da me čini srećnom. Zaista sam prizemna i sve ljude gledam kao jednake sebi.

Koliku podršku imaš od roditelja i šta oni oni kažu danas posle svega što se dogodilo sa Dušanom?

- Imam veliku podršku od roditelja. Da nije bilo njih, ne bih mogla ni da se preselim, ni da kupim stan. Moja sestra mi u svemu pomaže, ona mi je broj jedan. Ona čuva moju decu kada sam ja na putu i neizmerno sam joj zahvalna na tome, a porodica je uvek tu za mene. Blagoslovena sam što se toga tiče, samo nek su oni meni živi i ja zajedno sa njima i sve će biti dobro.

Da li su ti u nekom momentu rekli „Pazi da ne napraviš opet neku ovakvu grešku” ili „Pazi koga biraš”?

- Roditelji k'o roditelji, oni se brinu za mene iako ja imam skoro 38 godina. Plaše se da ne načinim istu grešku. Ali, čovek se uči dok je živ i niko ne može da predvidi da li će se neko pojaviti u mom životu ili neće. Na to ne mogu da utičem ni ja, a ni oni. Sve što sam radila u životu, radila sam srcem i iz ljubavi. 

Instagram printscreen/tanja_savic_private
Tanja Savić

Pisalo se da je Dušan našao novu devojku i da si napravila ljubomornu scenu, kao i da si mu zabranili da viđa decu. 

- Moram to da demantujem. Zaista nije tako, to je samo novinarska mašta. 

Deci nedostaje očinska pažnja?

- Sve što radim za svoju decu, radim da oni budu srećni. Ono što smo njihov otac i ja imali u prethodnom periodu, to ne sme da utiče na njih. Oni treba da osećaju stabilnost dok su sa mnom, da nemaju nikakvih poteškoća, a isto tako mislim da i njihov otac to treba da im pruži. U smislu, da ako ne može fizički, barem telefonom da se čuje sa njima ili da dođe na kraju krajeva ovde da ih vidi. Stavljam njihovu sreću na prvo mesto. Uopšte meni nije važno da vidim njega. Stavila sam tačku na taj odnos i život ide dalje, ali zbog moje dece gledam da njima bude najbolje, a mislim da bi zaista bili srećni kada bi videli svog tatu. 

Da li Dušan to odbija?

- Jednostavno, ja ne mogu da uđem u komunikaciju sa njim i to je jedan od problema. Opet se ograđujem, ja ne želim kontakt sa njim zbog sebe, nego zbog dece. Svako ko je majka, može da me razume, sve bih učinila za njih, a on je njihov otac.

S obzirom na tu situaciju, znači li to da deca nemaju finansijsku podršku od oca?

- Ne bih da ulazim u te detalje. Mi ćemo to sve rešiti preko suda. Razvod još uvek traje, nismo još rastavljeni na papiru. To su neke privatne stvari koje bih zadržala za sebe. 

Privatna arhiva/Tanja Savić
Tanja Savić

Zašto se ta pravna strana toliko odužila?

- Moj slučaj ide preko advokata, a prioritet mi je da se borim za starateljstvo nad decom.

Gubila pamet zbog Dušana

Posle svega što si prošla, da li je teško steći poverenje u drugog muškarca?

- Veoma je teško. Uvek postoji ona bojazan da se ne pojavi muškarac koji je sličan onom prethodnom. Strah postoji, ali život ide dalje, to se nikad ne zna. Ja sam neko ko je otvoren po pitanju ljubavi. Mnogo ljubavi imam u sebi. Ne plašim se da volim, uvek idem srcem. Sad sam i mudrija, posle svih tih godina borbe. Neću naivno prihvatati ljude oko sebe. 

Da li si zaljubljena?

- Kada su me mediji to pitali, rekla sam da jesam. Lakše je bilo tako da presečem, da me ne pitaju zašto nisam. Ali eto, to je jedna od mojih želja, da se zaljubim i naravno da ću pružiti šansu sebi da mi se ponovo desi ljubav.

​Šta posle ovakvog braka očekuješ od muškarca? Kakvu si lekciju naučila?

- Uh, teško pitanje! Neke stvari ne mogu da se predvide na početku veze. Ne treba se odmah vezati za nekoga. Treba da prođe izvestan vremenski period da žena shvati da li je taj muškarac za nju. Ne može se rečima opisati da se neko voli, to se dokazuje delima. Za sve je potrebno vreme, a i za ljubav je potrebno dvoje. Danas je mnogo teško ženama, jer je mnogo manipulatora oko nas. Oni su prikriveni, negde se pojave kao da su prinčevi iz bajke, sa najlepšom košuljom, frizurom, sa najlepšim manirima, a kasnije se taj princ pretvori u žabu (smeh). Nažalost, ja sam to iskusila na svojoj koži. Kada bih sada birala partnera, ne bi mi presudan bio fizički izgled, ni visina, ni ime, samo bi mi bilo važno da sam srećna pored te osobe. 

Printscreen Instagram/tanja_savic_private
Tanja Savić

Kada dođe do tog momenta, da li bi novog partner upoznala sa decom?

- Generalno imam otvoren odnos sa decom, ali bih ih zaštitila od svega toga. Nisam takva majka koja bi trčala da upozna svoju decu sa partnerom. Ne bih znala sa ove tačke gledišta kako bih reagovala, ali mišljenja sam da je bolje zaštiti decu tih daljih stresova. Dosta im je bilo stresova od mene i njihovog tate, još bi sad trebalo da se pojavi neka nova osoba u njihovim životima, to bi stvarno bio problem. Ne osuđujem druge majke koje upoznaju partnere sa svojom decom, one najbolje znaju, ali ovo je moje mišljenje. 

Da li sada možeš više i jače da voliš ili je ona mladalačka ljubav sa Dušanom ipak bila jača?

- Ne mogu da odgovorim na ovo pitanje, jer se još nisam zaljubila. Ne znam kako bih se snašla u svemu tome. Znam kakva sam bila kao mlađa, gubila sam pamet. Uvek sam praštala, to je nešto najluđe i najbanalnije što sam mogla da uradim. Stalno sam Dušanu davala šansu, mislila sam da će biti bolji, negde sam jurila tog princa na belom konju koji se pojavio na početku, ali je na kraju ostao samo konj (smeh). 

Obezbediću decu finansijski

Da li imaš ambicije da kupiš stan u Beogradu?

- Ne znam, nisam razmišljala o tome, ali što da ne. Razmišljam o budućnosti svoje dece i trudim se da im obezbedim sve u životu i naravno da će u narednom periodu biti takvih želja. Ne mora to biti Beograd, može biti i inostranstvo. Ali spremna sam da im olakšam i obezbedim sve, da im bude mnogo lakše nego što je meni bilo. Zbog njih i ovoliko radim da sutra budu svoji ljudi.

Da li se čuješ sa Sašom Popovićem?

- Nažalost, izgubili smo kontakt. Svako je otišao svojim putem. On čovek ima svoje obaveze i u penziji je. Inače, pratim njegov rad, kad god u intervjuu spomene moje ime, ja sam jako ponosna, jer vidim da sam njegova muza iz „Zvezda Granda” i drago mi je zbog toga. Uvek me stavi na to prvo mesto. On je jedan od ljudi koji je stvorio moje ime. 

24sedam/Goran Sivački
Saša Popović

Smatraš li i sama da si napravila grešku odlaskom sa Dušanom u Astraliju, kao što Popović ističe?

- Pa nisam tu ja napravila grešku. Jednostavno život me je tamo poslao da živim, da se rode moja dva anđela. To je sve imalo svoj značaj u tom trenutku. Mislim da to nije štetilo mojoj karijeri, sad je sve došlo na svoje. Mora biti mesta za porodicu. 

Koju Nova godinu pamtite po lošem, a koju po dobrom?

- Godina 2021. mi je bila najgora. Tada nisam nastupala, a razdvojena sam bila od svoje dece. Nisam imala čime da okupiram misli i baš je bilo teško.

Skočila bih za Slavicu Ćukteraš

Sa ove distance, kako gledaš na svoj odnos sa Slavicom Ćukteraš?

- Svaki odnos može da se izgladi razgovorom. Nas dve smo bile malo u kontatku, imam njen broj telefona i ona moj, takođe. Šta god bi njoj trebalo u životu, ja bih skočila za nju. Ja sam njen prijatelj, iako su nas mediji nekad i prozivali da nismo - dobre smo. U nevolji se vidi ko vam je prijatelj. Nikad neću zaboraviti kako mi je bilo dok sam živela sa njom u „Zvezdama Granda”, kada smo bile na početku karijera, kao curice sa 18 godina. Veoma mlade smo ušle u „zmijarnik”, ali jedna drugu smo uvek podržavale. Imale smo puno strahova, sve smo to zajedno prevazilazile. Danas smo mudre žene i ostvarene majke. Mislim da bi sada naš odnos bio potpuno drugačiji.

Miko Kovačević
Slavica Ćukteraš

Sad bi jedan duet mogao da se snimi?

- Što da ne, ja sam uvek za muziku. Ako nam neko ponudi dobru pesmu što da ne. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike