"Nisam imala priliku da verujem u Deda Mraza dok nisam upoznala Veljka!" Seka Aleksić: Malo bogatija trpeza bila je samo za praznike

31.12.2022

16:21

0

Pevačica je u intervjuu za 24sedam otkrila i koji su joj ciljevi u 2023, šta je kupila sinovima za Novu godinu i kakav odnos ima prema novcu

"Nisam imala priliku da verujem u Deda Mraza dok nisam upoznala Veljka!" Seka Aleksić: Malo bogatija trpeza bila je samo za praznike
Seka Aleksić sa porodicom - Copyright Printscreen/Instagram/seka aleksic

Pred kraj godine zbrajaju se uspesi, prave planovi, ali i analiziraju i evociraju uspomene iz detinjstva tokom praznika, a Seka Aleksić je u novogodišnjem intervjuu za 24sedam imala mnogo toga da kaže. 

Godina 2022. bila je joj izuzetno uspešna, a osim što je pričala o teškom detinjstvu i napravila razliku između onoga što je ona imala i u čemu uživaju njeni sinovi danas, odgovorila je najpre na ona pitanja kojima će se pozabaviti u budućnosti.

Koja od pitanja ćeš sebi postaviti u Novoj godini: Šta moram da promenim na sebi, čega treba da uradim više ili koji su moji trenutni ciljevi?

- Ne smatram da išta treba da promenim, ali svakako treba da istrajem u suzdržavanju od neke hrane kako bih zadržala figuru koju sada imam i sa kojom sam zadovoljna. Ako je iko imao problem sa viškom kilograma, zna da je to svakodnevna borba sa samim sobom, pogotovo kada pored sebe imate malu decu. Slatkiši su oduvek bili moja boljka, ali upornost i jak karakter rešavaju sve, pa tako i slatkiše.

Sada sam iskreno, najzadovoljnija svojim izgledom i trudiću se da ga održim koliko mogu. Nemojte da mislite da gladujem. Imam pet zdravih obroka dnevno, pritom i treniram, tako da su rezultati neminovni. Što se tiče ciljeva, ima još mnogo toga što imam u planu kada je moja karijera u pitanju.

Promo
Seka Aleksić

Kada se bavite poslom kojim se ja bavim, nema stajanja. Uvek gledam da iznenadim publiku nečim novim i u tome uživam. Moj tim i ja spremamo pregršt novih projekata, a publika će svakako biti blagovremeno obaveštena o svemu.

Kako su izgledali praznični dani u tvom domu tokom ranog detinjstva, šta je ono što ti je ostalo u najlepšem sećanju? Kako pamtiš svoju kuću?

- Praznike pamtim po selu Lipolist gde sam živela kao dete. Sećam se da su nam uvek dolazile moje tetke iz Beograda i Austrije i donosile lepe paketiće kojima sam se mnogo radovala. Pamtim da smo uživali tako što sedimo za trpezom i provodimo vreme zajedno u šali, smehu i uz pesme.

Moja mama je sjajna kuvarica, ali nažalost zbog cele situacije u kojoj smo živeli, mogli smo da priuštimo malo bogatiju trpezu samo za praznike. Za razliku od mojih vršnjaka koji su živeli van Bosne, ja nisam imala priliku da verujem u Deda Mraza jer sam sticajem okolnosti svoj novac počela da zarađujem od četrnaeste godine. Tek kada sam upoznala Veljka u meni se rodila vera, koja me i danas gura da idem napred.

Promo
Seka Aleksić

Kako se organizuješ za kupovinu novogodišnjih paketića za decu? Smatraš li nekad da preteruješ sa darežljivošću prema deci kad je reč o materijalnim stvarima?

- Decu i supruga uvek obradujem poklonima, kao i oni mene. Naravno, deca se uvek raduju otvaranju poklona, ali iskreno da vam kažem da nisu zahtevni. Jakov obožava lasere, to mu je nova zanimacija, a Jovan je zadovoljan šta god da se nalazi u poklonu. Doduše, Jovan je još mali da bi znao da kaže šta želi od Deda Mraza, ali zato mi kao roditelji itekako znamo šta voli, šta mu prija, pa su tu uvek mali automobili i neke igračke, tako da smo tata i ja već isplanirali i napravili poklon!

Printscreen/Instagram/seka aleksic
Seka Aleksić sa sinom Jovanom

Ali verujte, Jakov i Jovan se najviše raduju kada smo mi svi skupa kod kuće i kada se igraju sa nama. Trče, skaču, vrište, valjaju se sa Veljkom i sa mnom po podu! Ma oni su razdragana i srećna deca, koja ne reaguju na materijalne stvari.

Da li smatraš da novac doprinosi moći, daje na dostojanstvu ili samopouzdanju? 

- Uvek sam smatrala da je novac samo sredstvo, ali ne i cilj sam po sebi. Svi mi radimo i zarađujemo kako bismo doprineli našim porodicama i obezbedili normalan život. Ne smatram da bih bila manje samopouzdana ili manje dostojanstvena da nemam novca. Moj karakter se nije promenio još od detinjstva. Majka me je uvek učila da je novac dobar sluga, ali loš gospodar. Takvo mišljenje imam i danas.

Jesi li zahtevna prema sebi i da li to znači da si zahtevna i prema drugima?

- Prema sebi sam zahtevnija nego prema drugima. Ovde prvenstveno mislim na moj posao. Javna sam ličnost, publika mnogo očekuje od mene, pa tako i ja moram da se trudim da ispunim njihova očekivanja.

Preispituješ li s Veljkom odluke koje donosite o deci?

- Naravno. Sve je stvar zajedničkog dogovora.

Ko češće prizna da je pogrešio, Veljko ili ti? Kako to izgleda kod vas?

- Smatram da je potpuno ljudski da se izvinimo jedno drugom kada pogrešimo. Izvinim se i ja, a izvini se i on. To se kod nas vrlo brzo završi, jer se nesporazumi obično dešavaju oko sitnica. Za pet minuta sve se zaboravi (smeh).

Planiraš da izbaciš ponovo album. Po čemu će se razlikovati od prethodnog? Hoće li biti više ljubavanih pesama?

- Ovu godinu je definitivno obeležila jedna nova saradnja koja je iz korena promenila moje poslovne poglede na svet. U pitanju je dolazak mog art direktora Stanisava Zakića. Pred kraj godine obradovali smo publiku sa novom pesmom, kao i sa projektom ,,Disko Seka“, ali i lansiranjem moje robne marke. Za narednu godinu planirani su brojni projekti. Ne smem da otkrivam o čemu se radi, ali ću vam reći: očekujte neočekivano (smeh).

Printscreen Instagram/ Sekaaleksic
Seka Aleksić

Kako izgleda prvo jutro posle radnog dočeka u tvom domu?

- Posle dočeka gledam da malo odspavam, ali kada imate decu to je prosto nemoguće. Ne mogu a da ne budem tu kada otvaraju poklone i kada vidim njihovu sreću i osmehe mojih ukućana. To je stvar koju ne propuštam, tako da na san u tim trenucima i ne mislim.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike