"Bežim od smrti i još se nisam vratio": Jezive Laćine reči mesec dana pre nego što je umro

28.12.2022

09:15

0

Mnogo je patio za majkom Marinom Tucaković

"Bežim od smrti i još se nisam vratio": Jezive Laćine reči mesec dana pre nego što je umro
Milan Laća Radulović - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Milan Laća Radulović sahranjen je juče, 27. decembra, na Novom groblju pored majke Marine Tucaković i brata Miloša.

Mladi tekstopisac je pre izvesnog vremena, pre nego što je otišao u Izrael gde je i preminuo, napisao feljton pod nazivom „Klinika“ za Alo, gde je pisao o svojoj majci, ali i smrti s kojom se ubrzo suočio.

Laćina odluka, nakon što je Marina umrla, bila je da počne da putuje kako bi se spasao tuge. Tako je išao na duga putovanja,između ostalog i u Izrael

- Počeo sam da putujem da bih pobegao od realnosti u kojoj više nema nje. Sve postaje obesmišljeno njenim odsustvom. Kad god mi svet postane bljutav, spakujem kofere i put pod noge. Bežim od smrti i još se nisam vratio - napisao je Laća, kom je smrt majke u potpunosti promenila život.

- Sačekala je da se vratim i onda se predala. Tada mi je uputila onaj pogled, poslednji, pre nego što smo se zauvek rastali. Pogled - a šta sad?

ATAImages/Antonio Ahel
Marina Tucaković

Prošlo je godinu i više od mesec dana otkako me taj pogled ne napušta i ja se i dalje pitam - a šta sad? Za tih godinu dana putovanja, odnosno bežanja od odgovora na to pitanje, bilo je dosta odlazaka: Stokholm, Tel Aviv, Jerusalim, Divčibare, Fruška gora, Sarajevo… Destinacija će uvek biti, ali polako postajem umoran od toga. Koferi postaju teški, a nje nema da me spakuje... - napisao je pre samo mesec dana Milan Radulović Laća.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike