Hronologija Laćinog nestanka i smrti u Izraelu: U ovom momentu je preminuo, a po tetovažama su ga identifikovali

22.12.2022

19:30

2

Prema rečima njegovog oca, najpre se vodio kao nestalo lice nekoliko dana, da bi na kraju bio pronađen mrtav

Hronologija Laćinog nestanka i smrti u Izraelu: U ovom momentu je preminuo, a po tetovažama su ga identifikovali
Milan Radulović Laća - Copyright ATAImages/Antonio Ahel/Pixabay

Vest o smrti Milana Radulovića Laće, sina pokojne Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute, pre nekoliko dana je javnost ostavila u potpunom šoku. Laća je u Izrael, gde je na kraju na veliku žalost pronađen mrtav, stigao početkom decembra i, kako navode domaći mediji, plan je bio da se vrati do devetanestog u ovom mesecu.

Futa je u svom oglašavanju za jedne domaće medije istakao kako se njegov nesrećni sin nekoliko dana pred vest o smrti vodio i kao nestalo lice. Uz pomoć izvora uključenih u istragu, napravljen je hronološki zapis tragedije s kojom se poznati otac sada suočava, prenose mediji.

- U nedelju, 18. decembra, u 10.30 sati Darko Duspara, porodični prijatelj porodice Radulović, telefonom je pozvao Ambasadu Republike Srbije u Izraelu i obavestio o nestanku Milana Radulovića. On je ambasadu informisao o detaljima slučaja i zamolio za pomoć pri njegovom lociranju.

U istragu je bio uključen i Interpol

- Ambasada je potom tražila sve lične podatke Milana Radulovića, te sugerisala da otac slučaj nestanka u najkraćem roku prijavu MUP Srbije kako bi preko Interpola izraelska policija bila zvanično obaveštena o slučaju i krenula u potragu.

- Sledećeg dana, 19. decembra, ambasada je primila mejl od Aleksandra Radulovića s detaljnim opisom i hronologijom boravka njegovog sina u Izraelu, u koji je stigao 2. decembra (a planiran povratak bio je 19. decembra), te poslednjom komunikacijom sa sinom. Takođe je obavestio ambasadu da je tog dana, 19. decembra, srpskoj policiji prijavio nestanak sina, kao i da mu je rečeno da će preko Interpola odmah biti obaveštena izraelska policija. Iz ambasade su Aleksandru Raduloviću odgovorili da će u najkraćem roku preduzeti sve korake ka izraelskoj policiji i da će biti u stalnom kontaktu.

Aleksandar Radulović Futa, ATAImages/M.M.
 

- Ambasada je potom kontaktirala s kancelarijom Interpola u Izraelu s molbom da u svojim bazama podataka provere da li negde imaju zavedenu osobu sa istim imenom i opisom. Tog dana u bazama podataka nisu ništa našli, ali su rekli da će sutradan proveriti registre u bolnicama.

Tužni 20. decembar

- U utorak, 20. decembra, oko 13 časova iz izraelske policije su javili ambasadi da se neidentifikovano telo koje odgovara datom opisu nalazi u Forenzičkom institutu u Jafi. Telo je, naime, Hitna pomoć našla bez svesti, u utorak, 13. decembra, u ranim jutarnjim časovima na telavivskoj ulici, odakle je odvezeno do Kliničkog centra „Ihilov", pa je nakon tri dana prebačeno u Forenzički institut Abu Kabir. Kako su naveli iz izraelske policije, smrt Milana Radulovića, u tom trenutku N. N. lica, bila je konstatovana na putu do bolnice - priča dalje insajder za „Kurir", koji je zatim dodao da je telo bilo identifikovano na osnovu tetovaža, a kasnije bila ga je identifikovala i jedna poznanica.

Milan Laća Radulović, Printscreen ,,Novo jutro"
 

- Ambasada je odmah po dobijanju svih saznanja obavestila Milanovog oca Aleksandra Radulovića i ponudila svu potrebnu pomoć, uključujući i konzularnu. Takođe, ambasada je potom učinila sve neophodne mere za transport tela u Srbiju, a izveštaj o celom slučaju, kako je rečeno u MUP Izraela, biće dostavljen ambasadi u roku od nekoliko dana - zaključio je izvor za pomenute medije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike