Minimaks je bio zvezda, a živeo u zajednici sa šurakom: Ovako su podelili stan!

06.10.2020

06:56 >> 07:00

0

U jeku popularnosti, legendarni voditelj živeo je sa familijom, s kojom se zbog mnogobrojnih obaveza samo sudarao u prolazu

Minimaks je bio zvezda, a živeo u zajednici sa šurakom: Ovako su podelili stan!
Copyright Milovan Ilić Minimaks Youtube screenshot

Pokojni Milovan Ilić Minimaks krajem osamdesetih već je bio živa legenda jugoslovenskog novinarstva, ali o njegovom privatnom životu publika tada nije mnogo znala. Ipak, jednom prilikom radio i TV voditelj i aforističar otvorio je za javnost vrata svog tadašnjeg porodičnog doma u Narodnog fronta u Beogradu. U jednom delu stana živeli su on, supruga Biljana i deca, dok su u drugom delu bili nastanjeni šurak i njegova porodica.

Više od decenije maštali su o preseljenju, pa u renoviranje i dorađivanja nisu ulagali. Prema njegovim rečima, samo su se nakuvali kafa zainteresovanima.

– Ceo stan je ogroman, sa nezgodno raspoređenim prostorijama, a i vrlo skup za održavanje, pravljen u neko drugo vreme. Koliko je prodefilovalo ljudi koji su bili zainteresovani za razmenu ili neki dogovor, ali ništa od toga. Nakuvali smo se kafa takvim poslovnim gostima – ispričao je 1989. godine čuveni Minimaks.

Prostor u kojem su živeli Ilići bio je sav u slikama, nalepnicama, pločama i šeširima, među kojima je bio i jedan sa venčanja, koji je svojevremeno, nervozan, i pocepao. Deca su u svom kutku slobodno šarala po zidovima i lepila postere.

Iako se činilo da se sudaraju u prolazu, porodicu je bilo teško okupiti zbog obaveza.

– Nas je malo teže okupiti na sat-dva u stanu. Biljana je kao stjuardesa često na putu, deca su u školi, treniraju i tenis, a i ja imam poprilično posla na radiju, televiziji, estradi, u novinama. Najsigurnije nas je uhvatiti na spavanju – konstatovao je Minimaks, koji je sina zvao Butragenjo, po desnom krilu Reala.

Inače, sin iz prvog braka, Igor, već se bio bavio muzikom, dok je mlađi sin Vladimir Ilić, poznatiji kao Ila, jedno vreme bio uspešan reper. Podsetimo, Milovan Ilić Minimaks preminuo je 2005. godine u Padovi, posle duge i teške bolesti. Supruga Biljana preminula je u decembru godinu ranije, a kako se navodilo, Minimaks to nije ni znao.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike