"Zbog te rečenice je došlo do loših odnosa": Karleuša se zamerila Ceci i Arkanu na početku karijere, a u sve je umešan i Minimaks

16.12.2023

14:48

1

Pevačice koje su godinama na ratnoj nozi ostale su bez svojih partnera u razmaku od tri meseca

"Zbog te rečenice je došlo do loših odnosa": Karleuša se zamerila Ceci i Arkanu na početku karijere, a u sve je umešan i Minimaks
Copyright ATAImages/ A.A.

Jelena Karleuša imala je svega dvadesetak godina kada je započeo rat u bivšoj Jugoslaviji, a u tom periodu započinjala je i svoju muzičku karijeru. 

Za razliku od svojih koleginica, prvo je snimila album, pa onda počela sa nastupima, a odskočna daska bilo joj je i pojavljivanje kod čuvenog Milovana Ilića Minimaksa. 

- Pokojni Minimaks je mene navlačio na tanak led više puta. O emisiji u kojoj je gostovao Arkan brujao je Balkan. Izašao je jedan novinski naslov sa izjavom koju ja nisam nikada dala "da su sve pevačice kurve". Ono što jesam reklaje "svi mi u ovom poslu smo kurve, ali ne u bukvalnom smislu, jer prodajemo lepotu, talenat ili magiju za pare". Arkan je tada, naravno, prepoznao svoju tadašnju suprugu i došao je kod Milovana. Minimaks ga je pitao šta on im da kaže o mojoj izjavi.

ATAImages/Antonio Ahel
 

Gostovanjem kod Minimaksa započet je najveći estradni rat

Iako ju je majka Divna dobronamerno posavetovala da izbegne ovaj sukob, njeno sledeće gostovanje kod Minimaksa značio je početak najvećeg estradnog rata.

- Kako Arkan nije bio poznat po taktičnosti, rekao je: "Ta mala neka dođe u sledeću emisiju da se izvini.". Sutradan, ja sa majkom, na sedmom spratu naše zgrade kod Fontante. Kaže ona meni: "Sine, samo ništa ne govori. Ne reaguj. Ko o čemu, kurva o poštenju". Od svega što je meni moja majka rekla, meni samo "ko o čemu, kurva o poštenju" ostane u glavi i ja to izgovorim u sledećoj emisiji - rekla je Karleuša, pa dodala: 

- Arkan je tada zvao Željka Mitrovića da ne ide repriza emisije, koja ide svake subote. Otad, došlo je do jedne vrste loših odnosa među nama. Zbog te emisije, ja sam bila svedok u "Centru Sava", Minimaks je bio voditelj emisije Oskara popularnosti, dogodilo se nešto zbog čega mi je Milovanov sin napao jer sam ispričala. Stojim ja iza zavese, čekam da me Minimaks najavi, kad se otvaraju vrata, a na njima Arkan sa telohraniteljima.

Osim što je ovo uticalo na loše odnose između nje i porodice Ražnatović, dovelo je i do zahlađenih odnosa između Minimaksa i Arkana koji mu je do tad bio redovan gost. 

- Ne pogledavši me, okreće se ka Minimaksu i lupa mu šamar. Milovan ga je pitao: "Zašto?". Odgovorio je Arkan: "Zbog one emisije!" Minimaks je već tada bio star, a to je vreme kada je Arkan svakog udarao. Minimaks je mene tada odbranio. Ja sam bila klinka i nisam razmišljala o posledicama. Željko mene tada nije ni pogledao, a ovom je "zveknuo" tu šamarčinu. Primala sam nagradu kasnije i sve vreme gledala u Minimaksa. Nikada nisam videla da nekome toliko dugo stoji otisak od udarca. Posle toga su prestali da razgovaraju. Minimaks nije otišao ni na sahranu Arkanu - rekla je Jelena Karleuša Informeru. 

ATAImages/ A.A.
 

Ćandu upoznala tako što joj je pozajmio jaknu

Poznato je da je krajem bombardovanja upoznala Zorana Davidovića Ćandu, koji je važio za jednog od opasnijih beogradskih momaka. 

- Ćandu sam upoznala za vreme bombardovanja. Prvi lep dan sam iskoristila da izađem iz stana posle mesec dana sedenja zatvorena, te sam otišla sa najboljom drugaricom Ivanom (Kukrić) na splav "Monca" da popijemo piće. Obukla sam neku tanku majčicu, potpuno neadekvatnu. Smrzavala sam se. U jednom momentu, neko me je ogrnuo jaknom. Pošto sam uvek bila ku*čevita, okrenula sam se drsko. Iza mene je bio Zoran. Rekao mi je: "Pozdravi mamu!" Kako mi je rekao, Divna mu je sredila neku reklamu na radiju. Rekla sam: "Hoću" - rekla je Karleuša, pa dodala: 

- Ubrzo sam krenula i rekla mu da bi trebalo da mu vratim jaknu, našta mi je odgovorio da i on kreće i da bi nas povezao, ako se slažemo. Pristala sam. Mi krećemo, u pozadini čujem njegove drugare kako se smeju, jer nigde ni ne treba da ide, već kreće samo da bi mene povezao. Dolazim do automobila, kada shvatam da on vozi dvosed. "Porše" kabiolet. On se okreće ka Ivani i kaže: "Za tebe nema mesta". Ja sam videla "porše", dvosed, kabiolet i izvinila se Ivani što ću morati da je ostavim. Pala sam na otvaranje vrata i na brz auto. Ipak ja, novobeogradska dizelašica, nikada nisam doživela da se prema meni neko tako ophodi. Posle sam u svakom tražila takvo ophođenje i ni u jednom ga nisam našla. 

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Išla je na identifikaciju njegovog tela

- Priča u vezi Ćande, odnosno Zorana, je mnogo naduvana. Zoran je iz Rakovice, sa Miljakovca, a pripadao je ekipi okupljenoj oko čuvenog Skoleta. Zoran je bio mangup, nije on bio nikakav kriminalac. Nikada nije bio u zatvoru. Nije bio ni priveden. Godinama slušam priče da su u to vreme postojale sage "Arkan i Ceca" i "Karleuša i Ćanda". Arkan je bio Arkan, a Ćanda je bio ništa! Bio je klinac sa 27 godina kada je poginuo. Nije imao nikakvu kriminalnu karijeru.

Ćanda je ubijen u martu 2000. godine, a taj čin je na nju ostavio trajne posledice, pa i danas pamti prizor nakon ubistva. 

- Ja sam sa Zoranom bila sedam meseci. On je meni bio dečko, ne muž. Mi bismo sigurno nastavili vezu da ga nisu ubili. Poginuo je u povratku sa sahrane Dugog Lainovića. Izrešetan je u sačekuši. Htela sam i ja da idem sa njim, ali moja majka nije dozvoljavala da budemo u kolima zajedno. I sam Zoran mi je rekao: "Ne!". Nije me ni poveo - rekla je Karleuša, pa dodala: 

- Bio je to 23. mart 2000. godine. Sa njim je bio najbolji drug, pica majstor koji je pravio pice u kiosku. Toliko o opasnim momcima. Zna se i ko ga je ubio. Svedoci saradnici su rekli da je isti ubica koji je pucao na premijera, Zvezdan Jovanović. Posle sam saznala iz policijskih saznanja, da je ekipa koja ga je jurila, Zemunski klan, iz nekog čudnog razloga čekala da ja ne budem u kolima. Pucali su na Zorana iz dva kalašnjikova. Poslednji put sam ga videla u komadima. Sišla sam u sudsku medicinu da bih donela stvari za sahranu. Jedina sam koja je uradila identifikaciju i jedina koja je od kompletne porodice sišla. Tako su im savetovali. Takva sam da sam morala da ga vidim još jednom. To je slika koja će meni zauvek ostati u mislima. Meci od kalašnjikova su ogromni, a samo Zorana je pogodilo preko trideset. Ti meci otkidaju komade tela, a Zoranovo telo su patolozi povezali crnim koncem u jednu masu. To je prizor koji sam videla na stolu. U tom momentu ja imam 20 godina. 

ATAImages/Antonio Ahel
 

Često joj dolazi u snove

Nekoliko meseci pre njega, ubijen je Željko Ražnatović Arkan, a Jelena pamti Ćandin razgovor sa Arkanovom udovicom Cecom Ražnatović. 

- Ono što je prethodilo tom ubistvu je jedan razgovor. Zoran je pozvao Svetlanu Ražnatović da joj izjavi saučešće zbog ubistva Arkana. Bez obzira što on nije imao nikakve veze sa Arkanovom smrću, ona je toliko glasno dreknula: "Vući će ti se creva po betonu!". Nedugo zatim su ubili Ćandu. Bila sam tužena zbog toga što sam izgovorila i oslobođena sam.

I danas se često seti Ćande, a neretko joj dolazi i u snove. 

- Inače, sanjam Zorana često. San izgleda tako što sedim sa Duškom i decom i vidim ga za drugim stolom. Živ je i gleda me i teško mu je što me vidi srećnu, ali se pravi da me ne prepoznaje. Dakle, sedim sa mužem i decom, a pored nas je čovek kojeg su ubili usred naše najveće ljubavi - završava Jelena na Informer TV.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike