Sina mu svi znate, a ovako izgleda ćerka Milovana Ilića Minimaksa! Sećanja na njega joj ne blede (FOTO)

09.02.2024

07:35

0

Ime joj je Ana i voditelj ju je dobio u svom drugom braku

Sina mu svi znate, a ovako izgleda ćerka Milovana Ilića Minimaksa! Sećanja na njega joj ne blede (FOTO)
Milovan Ilić Minimaks - Copyright Printscreen / Pink

Milovan Ilić Minimaks preminuo je pre tačno 19 godina. U svojim emisijama, za života je ugostio veliki broj muzičara, glumaca, drugih javnih ličnosti, a za sobom ostavio je i nekoliko knjiga pesama i aforizama, kolumni, te troje dece - sinove Igora iz prvog, Vladimira iz drugog braka i njegovu rođenu sestru Anu.

Vladimira je javnost vrlo dobro upoznala najpre kao člana sastava „Sha-Ila". Ana, s druge strane, ne voli mnogo da se javno eksponira, pa tako to i nije činila često. Svojevremeno, u jednom od retkih razgovora za domaće medije, istakla je kako joj sećanja na oca nikako ne blede. Prema njenim ondašnjim rečima - ni tokom najtežih dana on nije odustajao od onoga što je najviše voleo.

Ana i Vladimir Ilić, Antonio Ahel/ATAImages
 

Čim je bio otišao u bolnicu, naime, tražio je da mu donesu papir i olovku, ne bi li mogao da zapisuje svoje misli.

- Prvo što mi je tražio kada je legao u bolnicu bili su papir i olovka. Nije tražio hranu i piće, nego papir i olovku. To je bio on - objašnjavala je tom prilikom Ana.

Podsetimo, Minimaks je, između ostalog, važio i za velikog miljenika žena, ali kako je davno sam kazao - samo dve je uopšte imao želju da odvede do oltara.

Samo dve žene poželeo sam da odvedem kod matičara. Prvi put sam se oženio kada sam imao 22 godine i iz tog braka imam 32-godišnjeg sina. Moja tadašnja supruga i ja bili smo suviše mladi, ludi i nezreli pa je naš brak, posle 12 godina, dospeo u krizu. Imao sam mnogo prijatelja na estradi i van nje, bio sam slavan i popularan, ali zbog nesuglasica sa ženom osećao sam se isto onoliko usamljenim kao kada sam, kao skroman student, s jednim koferom stigao u Beograd u kojem nikoga nisam poznavao. Te davne, 1973. godine, vodio sam radio-emisiju „Minimaks” po kojoj sam dobio nadimak. U okviru emisije je išao kviz, a pobednika je JAT nagrađivao avio-kartom za Rim, Pariz, London i druge metropole. Prve nedelje, nagradu je dodelio neki pilot, druge mehaničar, treće kontrolor leta, a četvrte su mi poslali jednu lepu, mladu stjuardesu, Biljanu. Svidela mi se, a pojavila se u mom životu kao da je Bog poslao, u pravo vreme, kada sam iako zvanično oženjen, čeznuo za ljubavlju i toplinom - pričao je „Saboru" Milovan Ilić Minimaks, pa dodao kako taj „poklon" nikako nije htreo da vrati, već ju je pozvao na ručak i lep razgovor.

Venčali se već iduće godine

Milovan Ilić Minimaks, ATAImages/M. M.
 

– Nisam hteo da je „ispustim” i predložio sam joj da, posle emisije, odemo u neki restoran na ručak. Biljana je prihvatila. I dok smo uz jelo i piće pričali u restoranu, intuitivno sam osetio da je Biljana prava žena za mene. Pomislio sam - eto, pored toliko nagrađenih ljudi u kvizu, ja dobih nešto što za mene predstavlja superpremiju, poznanstvo sa ovom divnom, mladom devojkom. Posle tog prvog susreta i zajedničkog ručka, Biljana i ja se više nismo razdvajali. Venčali smo se godinu dana kasnije. Ja sam, bukvalno, iz jednog braka prešao u drugi, iz jednog stana u drugi i drago mi je što sam, bez dana pauze, od rane mladosti živeo porodičnim životom. A 19 godina izuzetno srećnog braka sa Biljanom i naše dvoje dece dokaz su da me srce nije prevarilo onda kada sam je prvi put video i poželeo za ceo život – zaključio je on, čiju je ljubavnu sreću s Biljanom prekinula njena smrt 2004. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike