Gde je i šta radi Listerova ćerka iz serije „Porodično blago”: Sve me vuklo da se vratim na Kosovo (FOTO)

19.12.2022

09:42

0

Anika Grujić je svoju karijeru nastavila na Kosovu, gde živi sa svojim sinom

Gde je i šta radi Listerova ćerka iz serije „Porodično blago”: Sve me vuklo da se vratim na Kosovo (FOTO)
Anika Grujić - Copyright Printscreen Youtube/RTS1

Kultna serija „Porodično blago” uz koju su mnogi odrasli, nekoliko puta se reprezirala na Javnom servisu Srbije, a replike i brojne situacije ovogo popularnog serijskog projekta prepričavaju se i dan-danas.

Mnogi se sećaju čuvenog Listera, kog je glumio Branko Cvejić, dok se njegova ćerka, kojoj nikada nismo saznali ime, pojavljuje u nekoliko epozoda.

Nju je tumačila Anika Milićević, koja se danas preziva Grujić. Iako je Anika oduvek maštala da se bavi glumom, njen kasniji angažman u televizijskim projektima nije zapažen, ali od dasaka koje život znače, nikada nije odustala. 

Printscreen Youtube/RTS1
Listerova ćerka u seriji "Porodično blago"

- Oduvek sam maštala da budem glumica. Spontano je to došlo. Niko se u porodici nije bavio glumom. Moja nana mi je pred smrt rekla: "Lepo što se baviš ovim poslom", iako joj nije bilo drago dok sam to studirala - rekla je Anika pre par godina, koja je glumu završila u Prištini.

Ova šarmantna glumica je iz rodnog mesta Lipljan otišla za Beograd da okuša sreću, kada je počelo bombardovanje 1999. godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anika (@anika.grujic)

 

- Taman je karijera krenula uzlaznom putanjom. Krenula sam da radim sve više i više i onda je sve to odjednom prekinuto. Bila sam mlada i hrabra i išla na nekoliko mesta. Predstavila se i rekla da volim da radim to što sam završila, ali silom prilika to je prekinuto. Dobila sam šansu da igram u Ateljeu 212. To je bilo predivno iskustvo - kazala je ona u jednom intervjuu pre par godina.

- Igrala sam u dve predstave, ali sam izašla iz toga. Nešto me je vuklo da se vratim na Kosovo - dodala je Anika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anika (@anika.grujic)

Glumica se vratila na Kosovo i nastavila karijeru u svom prištinskom pozorištu sa privremenim sedištem u Gračanici. Razvela se od supruga sa kojim ima 16-godišnjeg sina Gavrila. 

- Živim na relaciji Beograd-Kosovo zbog angažovanja u prištinskom pozorištu koje u poslednjih godina obimno radi - istakla je Anita. 

Ako je suditi prema fotografijama koje objavljuje na Instagramu, Anika mnogo vremena provodi sa kolegom Milanom Vasićem, koji je takođe rodom sa Kosova i sa kojim radi na pozorišnim predstavama. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike