Kultne scene iz "Porodičnog blaga" nastale su baš ovde: Čuvenih lokacija više nema, ali na jednom mestu kao da se ništa nije promenilo

07.09.2023

20:50

0

Kultne scene teško da mogu da se zaborave

Kultne scene iz "Porodičnog blaga" nastale su baš ovde: Čuvenih lokacija više nema, ali na jednom mestu kao da se ništa nije promenilo
Copyright Printscreen RTS

Dugodovštine porodice Gavrilović iz serije "Porodično blago" gotovo da nema osobe koja nije pogledala bar jednom.

Tajna zakopanog blaga donela je mnoge probleme akerima serije, a kultne scene i dan danas se prepričavaju među društvom.

Printscreen Youtube/RTS
 

Glavni akter priče je porodica Gavrilović i njen najstariji član deda Trajko koji je zakopao ćup sa blagom ispod jednog drveta na svom placu. 

Vremena su teška, pa njegov sin mora da proda plac ne znajući za ćup. Serija je snimana u Beogradu, a mesta na kojima je snimana danas izgledaju potpuno drugačije. 

Ljubitelje serije privukle su fotografije sa društvene mreže Instagram na kojima loš.fotograf kači slike sa mesta na kojima su snimane kultne scene ove serije.

Kiosk sa početka serije 

Zaplet serije počinje kada Gavrilo (Miša Janketić) sinu Zlatku (Nebojša Glogovac) daje kovertu sa novcem kako bi je odneo tetki Biseniji (Vesna Trivalić). Zlatko svraća do kioska na ćevape, tu saznaje da će postati otac, i zaboravlja kovertu na kiosku.

 

 

Sve je počelo u Skadarliji gde je i snimljena ova kultna scena, a kako se može videti nije se mnogo ovo mesto promenilo ni danas.

Pijaca

Nakon gubikanovca (20.000 maraka) porodica Gavrilović zapada u teške finansije probleme, a oni iziskuju i radikalne mere.Tako je Gavrilo pomoć potražio na Bajloni pijaci.

 

 

Nije on pomoć tražio u kupovini povrća i hrane, već je na pijac išao kako bi po pto boljem kursu menjao tadašnju evropsku valutu.

Beban i Trajko - mapa blaga

Deda i unuk kroz celu seriju tajno kuju plan kako da povrate plac i kako da iskopaju blago. Beban jedini od porodice Gavrilović veruje Trajku da blago zaista postoji. 

Jedna od zanimljivih scena njih dvojice bila je kada je Beban slučajno bacio pla placa sa ucrtanim mestom gde je blago u kantu za smeće. 

 

 

Danas lokacija na kojoj je ovaj momenat snimljen izgleda nešto drugačije. Kontejneri su, kao što možete primetiti bili tu samo za potrebe snimanja, ali će ulica Milutina Bojića zauvek pamtiti ovu, ali i mnoge druge scene "Porodičnog blaga".

Tika Špic i "pauk"

Tika Špic (Predrag Smiljković) je čuo za blago, kupio plac od Gavrila, a onda ćup iskopao i pronašao zlato.

Odlučio je d zlatnike spakuje u kofere. Parkirao je automobil, a onda otišao u prodavnicu po kofere. Međutim, sve kreće po zlu kada mu vozilo "diže" pauk.

 

 

Čuvena Golf dvojka, koju je ruku na srce tužno gledati ovako bespomoćnu kako je pauk odvozi, ništa nije skrivila, a završila je u Parking servisu.

Paja Trošak - večiti sudski postupak

Paja Pandurović, poznat i kao Paja Trošak (Aleksandar Berček), sigurno da nije najsrećniji što jeimao  za zeta Đošu, koga je nazvao govedo. U želji da se iskupi svom tastu Đoša (Bogoljub Mitić) je kupio auto, a onda je besni Paja rešio da ispiše grafit preko šoferke.

 

 

Cela ova komična scena završena je policijskim službenikom, koji je auto morao da isključi iz saobraćaja. Sve se odigralo u Ulici Aleksandra Glišića.

BONUS VIDEO: 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike