Jelena je ostala upamćena kao Đošina žena u "Porodičnom blagu": Njen "grubi" glas su svi zapamtili, zbog jedne stvari su je kritikovali

06.12.2023

16:46

0

Suprug Jelene Čvorović Paunović, sa kojim je dobila ćerku Minu, preminuo je pre nekoliko godina

Jelena je ostala upamćena kao Đošina žena u "Porodičnom blagu": Njen "grubi" glas su svi zapamtili, zbog jedne stvari su je kritikovali
Jelena Čvorović Paunović - Copyright Printscreen/Instagram/jelena_cvorovic_paunovic

Glumica Jelena Čvorović Paunović koju je publika zavolela kao Kasandru, odnosno Zorku u seriji "Porodično blago" preminula je danas.

"Hrapav glas" i "zarozana pojava"

Bila je jedan od likova koje je Siniša Pavić maestralno napisao, a publika odmah zavolela. Ćerka jedinica Paje Troška (Aleksandar Berček), koju smo gledali u "Porodičnom blagu".

Mnogi se još sećaju njenog "hrapavog" glasa, pomalo "zarozane" pojave, a pre svega svadbe sa Đošom koji joj je od milošte tepao "ženče". Njihove zgode i nezgode iz bračnog života nasmejale su generacije.

Ova rola donela joj je preoznatljivost među publikom, a glumica je svojevremeno otkrila da retko ko zna kako se ona zapravo zove.

- Retko ko od gledalaca zna kako se ja zovem, ali na moju sreću znaju uloge koje sam igrala. Često sam glumila neke "marginalce", pa su mi prijatelji mojih roditelja govorili i kritikovali, a što nisi igrala neku gospođu - ispričala je jednom prilikom.

Koliko je bila uverljiva kao Zorka svedoči i to što su mnogi bili ubeđeni da je u privatnom životu, van scene, volela da popije čašicu rakije.

Printscreen/Instagram/jelena_cvorovic_paunovic
 

Osim u "Porodičnom blagu" publika je imala priliku da je gleda i u serijama "Srećni ljudi", "Stižu dolari", "Bela lađa".

Pozorišna publika imala je priliku da je vidi u predstavama Beogradskog dramskog pozorišta, čiji je stalni član postala 1985. godine, a autorka je i monodrame "Afera koferče".

Privatni život

Iz braka ima ćerku Minu. Suprug Jelene Čvorović Paunović, sa kojim je dobila ćerku Minu, preminuo je pre nekoliko godina.

- Moja ćerka je jednom rekla da joj niko ne veruje da joj je majka glumica. Pošto inače radim u pozorištu, snimila sam serije i onda se situacija u njenom društvu promenila - kazala je jednom prilikom.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike