Karleuša, Milica Pavlović i Džehva TOP 3 Srpkinje na društvenim mrežama: Njihove objave izazvale su najviše reakcija u protekloj godini!

09.12.2022

20:25

1

Zajedno su zaradile preko tri miliona reakcija pratilaca

Karleuša, Milica Pavlović i Džehva TOP 3 Srpkinje na društvenim mrežama: Njihove objave izazvale su najviše reakcija u protekloj godini!
Teodora Džehverović, Jelena Karleuša i Milica Pavlović - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel/Pixabay

Kao i svake godine, kraj služi sa sumiranje utisaka, rezultata i uspeha. Budući da su društvene mreže zauzele znatnu ulugu u našim životima, sasvim je normalno da se poznate ličnosti rangiraju i po uspehu na tom polju. Poznato je da mnoge zvezde kupuju pratioce, a sada su se pojavili zvanični podaci agencije ''Pikaso'', koja se bavi ovim istraživanjem.

Društvene mreže odavno su postale glavno sredstvo oglašavanja javnih ličnosti, te putem njih njihovi fanovi prvi znaju gde putuju, gde nastupaju, šta rade i koliko novca troše. Instagram je i dalje najuticajnija društvena platforma, a mnoge naše poznate ličnosti fanove na istoj broje u milionima.

Ipak, prema relevantnim merenjima na platformi ''Pikaso'', koja je tokom novembra analizirala više od 500 Instagram profila u Srbiji u šoubiz kategoriji, prva tri mesta po broju dobijenih reakcija (lajkova, deljenja i komentara) iz publike pripadaju Jeleni KarleušiMilici Pavlović i Teodori Džehverović.

Pexels
Instagram

Ove tri pevačice su zajedno dobile tri miliona Instagram reakcija (lajkova, deljenja i komentara) na svoje Instagram objave ili devet odsto od ukupnog broja reakcija publike u kategoriji šoubiz. Tako je Jelena Karleuša od svojih više od dva miliona pratilaca dobila čak 1,7 miliona reakcija.

Jelena Karleuša je najpraćenija pevačica u regionu i vrlo je aktivna na Instagramu, gde svakodnevno iznosi svoje stavove, kači fotografije i snimke sa nastupa, putovanja, događaja, ali i iz porodičnog doma. Karleuša neretko fanove počasti i provokativnim izdanjima, koji izazovu lavinu reakcija na ovoj platformi. Poznata je kao ikona stila, te je neretko inspiracija i inostranim damama iz šoubiznisa. JK ima i pregršt fotografija s putovanja, a njena bikini izdanja definitivno su fanovi i pratioci najviše lajkovali, te nije čudno što sebe u jednoj svojoj pesmi naziva ''Prvom damom Instagrama''.

Printscreen Instagram/karleusastar
Jelena Karleuša

Odmah iza Karleuše, na visokoj drugoj poziciji, je njena prijateljica i koleginica Milica Pavlović, koja je imala 870.000 reakcija od svojih 864.000 pratilaca. Teodora Džehverović se, prema ovom istraživanju, našla na trećem mestu sa samo 419.000 reakcija, iako ima milion pratilaca na pometuj platformi

Antonio Ahel/ATAImages
Milica Pavlović

Inače, do ovih rezultata se došlo nakon praćenja jedne platforme, i to u realnom vremenu, koja prati više od 1.300 novinskih medija i hiljade kanala društvenih medija u šest zemalja Zapadnog Balkana. Ona prikazuje i medijske članke zajedno s njihovom penetracijom na platforme društvenih medija (Fejsbuk, Instagram, Tviter, Jutjub), računajući sve vrste aktivnosti i reakcija (lajkove, deljenja i komentare).

Antonio Ahel/ATAImages
Teodora Džehverović

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike