Zahar otkrio kako je upoznao Lepu Brenu: Nije mu se dopala, a zbog ovoga je odlučio da ipak radi za nju!

23.11.2022

19:02

0

Kompozitor progovorio o detaljima prvog susreta sa pevačicom, pa otkrio kako je nastao čuveni hit ''Čačak, Čačak''

Zahar otkrio kako je upoznao Lepu Brenu: Nije mu se dopala, a zbog ovoga je odlučio da ipak radi za nju!
Milutin Popović Zahar - Copyright Printscreen Youtube/ Jutarnji Program TV Happy

Jedan od najpoznatijih kompozitora sa ovih prostora, koji je komponovao najvće hitove Lepe Brene, Milutin Popović Zahar, gostovao je u jednoj emisiji, gde je otkrio do sada nepoznate detalje stvaranja hitova pomenutoj pevačici, ali i samog upoznavanja sa njom.

U ponedeljak 21. novembra bilo je tačno četrdeset godina otkako je kompozitor napravio čuvenu hit pesmu za Brenu, "Mile voli disko" i tako skroz promenio put jugoslovenske muzike.

Zahar je sada otkrio da je sve to uradio zbog velike ljubavi prema Crvenoj Zvezdi. Naime, Zahar je rastao sa bivšim košarkašem Vladimirom Cvetkovićem, koji je kasnije postao sekretar Crvene Zvezde. On ga je pozvao na večeru u svoj restoran ''Tašmajdan'' i rekao ''Sve je besplatno'', što se kompozitoru odmah učinilo sumnjivo.

ATAImages/Antonio Ahel Printscreen/Youtube/RTS
Milutin Popović Zahar

- Prekinuo sam ga i rekao "Ajde, reci sta hoćeš". Rekao je "imamo pevačicu, diže noge, nosi je neki harmonikaš, čudo prave i veliki promet prave". Ajde da vidimo i to čudo - započeo je Zahar.

Rad Lepe Brene do tada nije bio poznata Zaharu, i na prvu mu se nisu dopale njene glasovne sposobnosti.

- U narodnoj nema dovoljno trilera, za zabavnu nema dovoljno jezičkog znanja da peva u originalu, u prevodu nađi nekog drugog. Jer sam ja tada radio sa Merimom i Gocom Stojićević, Oliverom Katarinom, a sve su to bili bardovi muzike. Sve mi se to činilo da je to put koji treba da idem - dodao je Zahar.

Kompozitor je potom otkrio kako je protekao prvi susret sa Brenom, i zbog čega je ipak pristao da radi za nju.

- Međutim, dolazi jedna dama, viša od mene, i pruža mi ruku. Nije me ni pogledala i kaže "ja sam Lepa Brena". Rekao sam joj "vidim da si lepa, u redu je". Rekao sam "Vlado nije za mene", ali približavao se neki najveći skup narodne muzike u Domu sindikata gde su pevali od Tozovca, Lepe Lukić, Tome Zdravkovića i sve sami asovi. Molio me je da je gurnem tamo, jer sam kako kaže uticajan čovek, i da joj napravim neku pesmu. Rekao sam da ne mogu, ali mi je on odgovorio da ako ga napuste izgubiće profit. Mada jednostavno nisam hteo. Tada mi je ponudio stalnu ulaznicu za ložu Crvene Zvezde i rekao je da ću biti počasni član predsedništva Crvene Zvezde. Odmah sam mu rekao da hoću, napravio bi za to pa makar kornjača bila u pitanju jer sam lud za fudbalom i Crvenom Zvezdom - ispričao je Zahar.

Lepa Brena, Printscreen Instagram/lepabrenaa
Lepa Brena

Milutin nije imao ideju kako od jedne početnice da napravi uspešnu zvezdu, mnogo se lomio.

- Imala je elementaran sluh, ali je sve to na brzinu i hvatanje na neke fore. Onaj jadnik što ju je nosio na harmonici bio je poseban šou, morao je da ide na tretman kičme posle svakog izvođenja jer joj je bio do pupka, a znaš da je ona povelika dama - naveo je Zahar u emisiji na ''Kurir'' televiziji.

Kada se ponovo sreo sa Vladom, slagao je da je napisao pesmu za Lepu Brenu, a iz njega su u tom trenutku jednostavno izašli stihovi ''Čačak, Čačak, šumadijski rokenrol'', što je kasnije i proslavilo Lepu Brenu, ali i nejga kao kompozitora.

ATAImages/Antonio Ahel
Goca Lazarević

Podsetimo, proslavljeni kompozitor bio je u braku sa pevačicom narodne Muzike, Gocom Lazarević, koja za njega i dan danas ima samo reči hvale.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike