Predsednik Zvezde ponosno ističe: Kada svira "Marš na Drinu" skoro svi igrači razumeju!

23.11.2022

10:16

0

Čović zadovoljan napretkom ekipe i saradnjom sa Ivanovićem

Predsednik Zvezde ponosno ističe: Kada svira "Marš na Drinu" skoro svi igrači razumeju!
Nebojša Čović - Copyright MN Press

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović gostovao je danas na TV Prva, gde se dotakao brojnih aktuelnosti.

Crveno-beli su nedavno promenili trenera, a od dolaska Duška Ivanovića, vezali su tri pobede, uključujući i onu sinoć u Berlinu, nad ekipom Albe. Čović se dotakao i uvreda na račun predsednika države Srbije Aleksandra Vučića

- Bolesno je da ti neko uzvikuje ime, a drugi uzvikuju "umri". Bolesno je vređanje predsednika države. Bolesno je da se unese onakav transparent. Nije on stajao u džepu. Gde je odgovornost uprave? Kada čujem šta pričaju ja ih sve čujem inverzno jer je to njihova poruka. Ne plašimo se pretnji da ćemo biti mrtvi ili nećemo, ne podlažemo Belivukovim pričama i njegovim ćevapčićima. Kad ćemo početi da primenjujemo zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja? Imamo zakone, samo treba da institucije počnu da rade svoj psoao. Policija snima svaku utakmicu, što ne radi svoj posao? Ne samo policija, i ostale institucije? To je bolesno kao i ovo udaranje nastavnika i deteta. To je u celom društvu, moramo da isečemo iz korena - istakao je predsednik Zvezde Nebojša Čović.

Crveno-beli su od dolaska Duška Ivanovića vezali tri pobede.

- Imamo veliko opterećenje zbog velikog broja utakmica i onoga što nam je važno, a to je prohodnost ka Evroligi, a to je regionalna ABA liga. Jeste bila neizvesna utakmica i kad se ovako završi onda je prava pokazna vežba za stepen karaktera koji imamo kao ekipa i koji raste. Duško je trener 30 i više godina, ima ogromno iskustvo, ali ono što je veoma potrebno kada je u pitanju vrhunski sport su rad zasnovan na disciplini i red. Hijerarhihja mora biti vojna, da zna svako gde mu je mesto i šta radi, i u napadu i u odbrani se postavljaju pravila - rekao je Čović, pa se osvrnuo na predstojeći derbi: 

- Očekujem da derbi bude koretan, ali teško. Apelujem na navijače da dođu u što većem broju i da se ponašaju korektno. Imamo informacije da se spremaju zamke kao u polufinalu plej-ofa, kada nam je prekinuta utakmica. Te zamke su mnoge.
 
Trener Ivanović je u kratkom periodu uspeo da promeni mnogo u ekipi, a opšte je poznato kakav autoritet poseduje.

- Autoritet ne stičete samo drakonskim merama, kažnjavanjima... Stiče se na osnovu znanja i poteza koje povlačite i na osnovu njih dobijate rezultat. Zato je važna ova pobeda, jer je rezultat ogromnog rada, a rad mora biti na vrlo visokom nivou. Enormna su primanja i mora biti i enorman rad. Možete biti bahati koliko god hoćete, ako ne radite ništa nećete napraviti. Što se tiče situacije sa Nedovićem, bio je tajm-aut, dogovorili se šta će ko da radi, dali ste trojku, ok, ali nismo ispoštovali dogovor. To su minijature kojim pravite sistem i tim, niko nije sam pobedio. Pobedio je i izgubio je ceo klub. Znam da mediji i ljudi vole bum naslove, pobedio ovaj, izgubio onaj, ali svi zajedno pobeđuju i gube - smatra prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

Ivanović je ubrzo po dolasku načinio promene i u stručnom štabu, a sve češće se pominju i nova pojačanja u igračkom kadru.

- Kad se menja prvi trener, on obično traži promene i u štabu. To je bila mogućnost i za gospodina Ivanovića. Isto važi i za igrački potencijal. Za sada nismo razgovarali na tu temu, treba mu vremena da sagleda određene situacije. Ove sezone imamo većinu domaćih igrača. Kada svira "Marš na Drinu" skoro svi igrači razumeju. Ne bih neke druge poredio sa tim, ali dobro. Duško je takav trener koji vrlo direktno i jasno odgovara. Ako do toga dođe, videćemo.

Zvezda ove sezone nastupa i u Evroligi, međutim, rezultati nisu na željenom nivou. Nakon devet utakmica, imaju tri pobede, od toga dve ostvarene od dolaska Duška Ivanovića.

- Mi već imamo uspeh. Učestvujemo u 18 deset godina unazad. To što je javnost nestrpljiva i što misli da uvek treba da ste prvi, to nije lako u Evroligi. Očekujem da probamo da uđemo u osam. Ali ovaj format je jako težak, ligaški format. Oni su sinoć igrali, sad su u avionu, sutra već u pola 6 igraju sa Makabijem jer smo pomerili utakmicu zbog meča Srbije i Brazila - istakao je Nebojša Čović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike