Lepa Brena i "Slatki greh" zamalo da ne postoje: Da ova pevačica nije doživela tragediju, istorija bi bila potpuno drugačija

19.11.2022

19:54

0

Sve se desilo pre više od četiri decenije, a mnogi i ne znaju da je jedna žena mogla da pomrsi konce svima

Lepa Brena i "Slatki greh" zamalo da ne postoje: Da ova pevačica nije doživela tragediju, istorija bi bila potpuno drugačija
Saša Popović i Lepa Brena - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Lepa Brena i "Slatki greh" su nekoliko decenija harali širom bivše Jugoslavije, ali i u Evropi i šire. Njihova popularnost je bila ogromna, a sve je počelo hitom "Čačak".

Kako je grupa nastala i kako su se Saša Popović i ona upoznali to već svi znaju. Međutim, malo je onih koji znaju da je na njenom mestu u grupi, koja se tada zvala "Lira šou", bila druga pevačica. 

U pitanju je Spasa Mečanin. Jednom prilikom je Milutin Popović Zahar otkrio priču o njoj, a onda se javnost zainteresovala.

- Saša Popović je smislio jahanje, harmoniku na leđima, sedenje u krilu. Pre Brene, to sedenje u krilu radila je jedna Spasa, ona je bila njihova prva skandal-dama, vatala je goste - ispričao je Zahar svojevremeno.

Spasa Mečanin, danas Nikolić, živi u Banatskom Aranđelovu sa sinom Milošem. Ona je jednom prilikom pričala o svom životu, pa prokomentarisala navode da ju je jedan bokser "oteo" sa scene, te da se zato povukla.

- Taj bokser koji se pominjao je moj pokojni muž Mališa Nikolić. Nije me oteo na sceni, već me je odveo kući i venčali smo se u Smederevu 13. januara 1980. Venčala me je bivša devojka Saše Popovića. U januaru smo se uzeli, a u aprilu sam izgubila bebu. Doktori su mi rekli da više nikad neću imati dece, ali, eto, posle sam rodila Miloša. Nažalost, bez muža sam ostala vrlo rano. Mališa je poginuo u saobraćajci 1983, kad je naš sin imao samo dve i po godine - priča Spasa i otkriva kakav je bio Popović:

- On je uvek imao originalne ideje koje smo zajedno sprovodili u delo. Ja sam šila suknjice za audicije na koje smo išli. Bili smo mladi i ludi, mnogo smo se šalili. Svi u bendu su me gledali kao sestru.

Razlog zašto je Spasa odlučila da se povuče sa scene bio je upravo gubitak bebe. Njoj je suprug zabranio da peva, a nedugo potom je u život Saše Popovića i "Slatkog greha" ušetala Brena, tada Fahreta Jahić.

- Breni je bilo suđeno, a meni se zlo desilo na sceni. Moje dete je umrlo i rodila se zvezda, Lepa Brena. To je toliko simbolično i strašno. Zato mi je suprug zabranio da pevam. Ležala sam mesec dana u bolnici u Brčkom, imala sepsu u početnom stadijumu, mesecima nisam mogla da se oporavim. To je bila prekretnica. Tada sam ostavila ‘Lira šou'. To je moja velika rana, moj bol, nešto što neću nikad preboleti - ispričala je Spasa.

ATAImages/ A.A.
Lepa Brena

Ona se čak i upoznala sa Brenom, te se prisetila njihovog prvog susreta.

- Bila je punačka, to sam prvo zapazila, ali i simpatična. Pitala me je da li bi konobari mogli da nameste sto blizu bine za nju i njeno društvo. Kad je videla kako sam ja stala na scenu, prokomentarisala je: ‘A tek kad ja stanem tako!’ Pa to nikad neću zaboraviti - ispričala je Spasa za Kurir kroz smeh, tvrdeći da ne može da odgovori na pitanje ko bolje peva, ona ili Brena:

- Postoje pesme koje bih sigurno ja bolje otpevala, ali i one u kojim bi ona dominirala. Što se tiče njenih hitova, evo, ne mogu da se setim nijednog koji mi se sviđa.

Kako se Saša Popović seća Spase

- Spasu nisam čuo ni video 20 godina. Iskreno, ne znam ni gde živi, a voleo bih da je vidim. Ona je bila prava pevačica i kad nas je napustila, napravila nam je veliki problem. Morali smo da otkažemo sve svirke jer nismo mogli da joj nađemo pravu zamenu. Bila je jedinstvena - pričao je Popović, pa dodao:

Saša Popović Printscreen ,,Zvezde Granda"
Saša Popović

- Sve je bilo lepo do 1980. godine. Spasa se onda udala i otišla da živi sa svojim suprugom. Trebala nam je pevačica pod hitno. Tražili smo pomoć od koncertnih agencija u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni, ali niko nije imao ni približnu Spasi. U Bosni su mi rekli: ‘Ima jedna Bosanka, peva neke igranke, rok pevačica, trese.

Popović branio Brenu

Lepa Brena je imala probleme kada je zamenila Spasu u grupi, o čemu je otvoreno govorila.

- Bila je senzibilna, vrlo erotična, seksepilna riba, što ja nisam bila. Nekako sam uvek imala odbojnost da sa 20 i kusur godina naglašavam erotičnost jer sam već bila prenaglašena. Za svoje godine sam, na neki način, bila drska - priča Brena i priseća se situacije kada je mogao da nastane problem:

- Kad smo došli u hotel i ugledao me direktor onako krupniju, puniju i divlju, rekao je Saši: ‘Gospodine Popoviću, mislim da je ova devojka pravi promašaj. Nama se više svidela Spasa. Vratite nju.’ Sale je stao u moju odbranu: ‘Pa videćete, Brena je tek došla, nema ni sedam dana da je s nama. Neviđeni je potencijal. Samo nam dajte priliku.’ Nisam bila kao Spasa, niti njegov tip.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike