"Estrada je pobegla, a mi patriote smo ostali!'' Maja Nikolić o bombardovanju Srbije: Radila sam sa metom na grudima!

07.11.2022

12:23

0

Ona se prisetila i kada je počela da peva sa rođenim bratom, kao najmlađi izvođači iz regiona

"Estrada je pobegla, a mi patriote smo ostali!'' Maja Nikolić o bombardovanju Srbije: Radila sam sa metom na grudima!
Maja Nikolić - Copyright Youtube printscreen / Balkan Info

Pevačica Maja Nikolić gostovala je u jednoj emisiji i tom prilikom otvorila dušu o svojim početcima, životu, porodici, karijeri, ali i teškom periodu bombardovanja Beograda. Maja se pojavila sa svojim kućnim ljubimcem na intervjuu, psom, koji je privukao pažnju javnosti.

S obzirom da potiče iz muzičke porodice, i Maja i njen dve godine mlađi brat Marko Nikolić se od naranijeg detinjstva bave muzikom, te su sa samo pet i sedam godina nastupili na festivalu ''Majska pesma'' u rodnom Nišu. Marko je svirao gitaru koja je bila veća od njega, a Maja je pevala. Tom prilikom pevačica je odnela svoju prvu festivalsku pobedu i tako je počela njena dugogodišnja karijera. Tata ih je vodio na nastupe, a zvali su se ''Duo Mar-Maja'' i osvojili su mnoštvo nagrada.

Pevačica je sa svojim rođenim bratom dobila ugovor kao najmlađi izvođać u regionu, te su dobili priliku da snime svoju prvu ploču za tadašnju vodeću izdavačku kuću ''Jugoton''.

Youtube printscreen / Balkan Info
Maja Nikolić

- Da nije bilo rata, bili bismo najmlađi kantautori koji su popularni u šest republika i dve pokrajne. Neko kaže sada su najgora vremena, ali ja se sećam devedesetih kada su bile stravične inflacije. Moj tata je pukovnik, a vojna lica su za vreme bivše Jugoslavije imala najveću platu. Uvek sam radila, nisam se žalila. Radila sam i kad su padale bombe, sa metama na grudima, na mostovima sa nama je bio patrijarh Pavle, Šešelj, Ivica Dačić.

Ono što je najinteresantnije jeste da je devedeset odsto estrade pobeglo iz zemlje, ili se sakrivalo po podrumima i selima. Niko nije hteo da bude patriota, sem nas koji smo prave patriote. Svih 98 dana sam pevala na mostovima, nijednom nisam bila u podrumu. Prvi dan bombardovanja sam pevala u diskoteci u Kragujevcu, nestala je struja, niko nije verovao da je počelo bombardovanje Srbije. Tada sam shvatila da život nije bajka - istakla je Maja u intervjuu za Balkan Info.

Nikolićeva je svojevremeno živela u Americi gde je pevala po džez klubovima, za koje tvrdi da izgledaju lepo samo na filmovima, ali smatra da kao pevačica moraš da imaš želudac za taj zadimljeni prostor i goste.

- Sebe vidim na velikoj svetskoj sceni sa simfonijskim orkestrom, sa četiri prateća vokala, to je bio moj san o estradi. Međutim, estrada je danas sve, samo ne to. Tu profesiju ne želim ni jednom detetu, taj posao nije za žene - dodala je Nikolićeva.

24sedam/Printscreen Instagram/ Anabucevic
Maja Nikolić, Marko Nikolić i Ana Bučević

Podsetimo, pevačicin rođeni brat muzičar i producent Marko Nikolić, nedavno se oženio motivacionom govornicom Anom Bučević, sa kojom je pevačica u odličnim odnosima. 

Bonus video: 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike