Igrao je lik princa Filipa, Hari ga je zvao "deda": Glumac otkrio da je kraljica Elizabeta II gledala "Krunu", imala je ovaj običaj

20.09.2022

10:10

0

Istakao je da njen suprug nije bio fan serije, ali ga je on veoma zavoleo

Igrao je lik princa Filipa, Hari ga je zvao "deda": Glumac otkrio da je kraljica Elizabeta II gledala "Krunu", imala je ovaj običaj
profimedia-0357533417 - Copyright Profimedia

Glumac Met Smit, koji se proslavio u britanskoj hit seriji "Doktor Hu", a danas ga gledamo u "Kući zmaja", tumačio je lik princa Filipa, vojvode od Edinburga, u prve dve sezone "Krune"

Nekoliko dana posle smrti kraljice Elizabete II, on je gostovao u jednoj emisiji kako bi promovisao svoju novu rolu, ali se, očekivano, provuklo pitanje i o Kruni. Tako je ispričao zanimljivost da ga je princ Hari, prilikom jednog susreta, nazvao "dedom".

- Upoznao sam jednom prilikom našeg sadašnjeg kralja Čarlsa, rekao sam mu da ima fabulozne cipele, a on mi je odgovorio da ih ima već 30 godina. Bile su crvene i jako su mi se dopale - ispričao je Met, pa nastavio:

Profimedia
Glumica Džena Kolman, kraljica supruga Kamila, kralj Čarls III i Met Smit ispred Tardisa

- Na polou sam upoznao Harija, možda to sad zvuči kao nešto veliko, polo, ali nije (smeh). Prišao mi je, pružio ruku i rekao "Deda". Ne mogu da tvrdim da li i dalje gleda, ali očigledno je tada gledao.

Met je potom ispričao svoja saznanja o tome da li su kraljica Elizabeta i princ Filip, njen suprug, gledali seriju.

- Čuo sam da je kraljica gledala, navodno na projektoru nedeljom uveče. Ali znam da Filip sigurno nije. Moj prijatelj je jednom prilikom sedeo do njega na nekoj večeri i mislim da ga je Filip pitao da li je on radio "Krunu". I onda se večera nastavila, a moj prijatelj nije mogao da odoli: 'Filipe, moram da te pitam, da li si gledao 'Krunu'?'. I on se navodno okrenuo i rekao mu: 'Ne budi smešan!'.

Profimedia
Met Smit

Met je na kraju progovorio i o kraljičinoj smrti.

- Mislim da je ovo deo istorije i da nikad nećemo imati monarha koji će vladati 70 godina. Videla je 14 premijera kako odlaze i dolaze - istakao je Met.

Pre nego što je počeo da snima "Krunu", Met je istraživao život princa Filipa iz drugačijeg ugla od onog kako je predstavljen u javnosti. 

- Postojala je neka slika o njemu, a ja sam ga smatrao modernim i veoma interesantnim. Zaista sam ga zavoleo. Bio je sjajan. I mnogo ju je (kraljicu Elizabetu) voleo. Stalno ju je zasmejavao. Bili su fabulozan par - zaključio je Met. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike