Dejan Petrović i ove godine u Guči: Višestruki pobednik otvara najveću trubačku žurku na svetu

13.07.2022

21:42

0

On će sa Big bendom nastupiti prve večeri u najveselijoj varošici u zapadnoj Srbiji

Dejan Petrović i ove godine u Guči: Višestruki pobednik otvara najveću trubačku žurku na svetu
dejan_petrovic_31082019_0014 - Copyright ATAImages/ A.A.

Ovogodišnji 61. festival trube u Guči održava se prvog vikenda u avgustu, od 5. do 7. avgusta, a višestruki pobednik Dragačevskog sabora trubača i vlasnik titule „prva truba sveta“ Dejan Petrović sa svojim Big bendom je potvrdio učešće na festivalu.

Njegov nastup rezervisan je za prvi dan festivala i predstavlja moćnu uvertiru za najveću trubačku žurku na svetu, kada se u ovu varošicu u Zapadnoj Srbiji sa svih strana sveta slije čak nekoliko stotina zaljubljenika u trubu i njen magični zvuk.

ATAImages/ A.A.
Dejan Petrović

 

Inače, Dejan Petrović je prošle godine bio učesnik festivala trube u Guči. Tada se odrekao honorara, ističući da mu je čast da bude deo ove manifestacije, i za nastup nije uzeo nikakvu finansijsku nadoknadu.

Pored njega, prvog dana Sabora u Guči nastupiće i trubački orkestar Dejana Jevđića, kao i Danica Crnogorčević sa bendom, dok će krunisani kraljevi Guče i svojevrsni simboli dragačevskog festivala, Boban i Marko Marković, sa svojim orkestrom pred publiku izaći u nedelju, poslednjeg dana manifestacije. 

ATAImages/ A.A.
Dejan Petrović

 

Posetioci će imati priliku da uživaju u prepoznatljivim zvukovima Big benda, orkestra RTS-a, čiji je nastup, uz trubački orkestar Ekrema Mamutovića i trubački orkestar Dejana Lazarevića, rezervisan za subotu.

Poslednji dan festivala trube biće rezervisan za nastup Narodnog orkestra RTS-a sa gostima Anom Bekutom, Snežanom Đurišić i Dragicom Radosavljević Cakanom.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike