Dejan Petrović o životnim uspesima: Svirao sam Maradoni na uvo

12.12.2021

22:11

0

Osim nagrada na prestižnim muzičkim festivalima, u njegovu blistavu karijeru upisani su i susreti sa velikim imenima javne scene

Dejan Petrović o životnim uspesima: Svirao sam Maradoni na uvo
dejan_petrovic_31082019_0014 - Copyright ATAImages/ A.A.

Najpoznatiji trubač sa naših prostora, Dejan Petrović, čovek koji je zahvaljujući svom talentu osvojio brojne nagrade, proputovao pola svete, prva truba sveta, bio po luksuznim mestima i preskupim hotelima, upoznao razne uspešne ljude poput Džonija Depa i legendarnog Maradone. 

Prvi novac je kako kaže zaradio na jednoj svadbi i sa drugarima iz orkestra kupio kinder jaje.

- Prvi novac zaradili smo na nekoj svadbi, sa nekih 11 ili 12 godina, kad smo počeli da sviramo u naselju „Kotarski grm” u Požegi. Ma kakve pare, nije nas to uopšte interesovalo, nas je zanimalo da sviramo. Tek kasnije kad smo oformili porodice, kad je počelo od nas da nešto zavisi u porodici, shvatili smo da su pare nužno zlo, kao što i jesu nužno zlo. Od tih para kupili smo, mi dečaci iz orkestra, po „kinder jaje”, a tada „kinder jaja” nije bilo svuda kao sad. Niti su nam ih roditelji kupovali kao mi sada našoj deci. Bio je to događaj za nas.

ATAImages/ M. M.
 

Nije bio punoletan kada je je osvojio nagradu Prve trube sveta.

- Sa 12 godina, bilo je to 1998, predvodio sam najbolji pionirski orkestar u Guči. Sledeće godine bio sam prva truba među mladim trubačima, 2000. najbolji orkestar. Mislili smo tada da je ceo svet naš. Tada je kod fudbalera i košarkaša bio običaj da sipaju vino, šampanjac, pivo u pehare koje osvoje i da piju, pa smo i mi po ugledu na te sportske šampione sipali sokove u neki mali pehar koji smo osvojili i pili. Još čuvam taj pehar kod kuće.

Tokom svoje blistave karijere osvojio je brojne nagrade, a poznanstvo sa velikim imenima javne scene takođe svrstava u svoj životni uspeh.

ATAImages/ A.A.
 

- Pitaš me za zvezdani trenutak karijere? Uh... malo zvuči... Pa, bilo ih je. Bilo ih je, naravno. Dosta zvezdanih stepenika. Prva truba sveta, pa Majstorsko pismo u Guči, prvi koncert na Egzitu gde smo pomerili granicu naše trube, gde smo pobili dilemu Guča ili Egzit... Pa Birfest... Pa i onaj trenutak kad sam svirao Džoniju Depu, Maradoni... Čitava ta saradnja sa Kusturicom je čudesna. On je neverovatan čovek. Jedino što mi ovde sve možemo da oprostimo samo - uspeh ne. Veliko mu hvala što je izabrao da dođe da živi ovde. Ništa od onoga što je napravio neće on odneti u grob, se će to ostati nekim novim generacijam koje će doći. Godine će proći, a ti ljudi će ostati. Maradona, recimo. Neki dan gledam Piskijev intervju, priča kako su u Surdulici postavili mural na kome su jedan pored drug Piksi i Maradona. I Piksi kaže da mu je to velika čast da je njegov mural pored legendarnog Maradone, a šta da kažem ja koji sam imao čast da mu sviram na uvo... Legendarnom Maradoni - ispričao je Petrović u intervjuu za Kurir.rs.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike