Stiglo obaveštenje „Evrosonga"! Ovako je Konstrakta u stvari prošla u drugom polufinalu: Klupko se odmotava?

17.05.2022

19:50

0

Velika razlika u glasovima žirija i publike nije jedino što „bode oči"

Stiglo obaveštenje „Evrosonga"! Ovako je Konstrakta u stvari prošla u drugom polufinalu: Klupko se odmotava?
konstrakta 26052015_0038 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Proteklog vikenda je održano 66. takmičenje za „Pesmu Evrovizije", na kom je Ukrajina trijumfovala, dok je naša predstavnica Ana Đurić Konstrakta svakako ostvarila veliki uspeh, kao petoplasirana. Međutim, pričama o „Evrosongu" nikako nije došao kraj, najpre zbog velike razlike u glasovima žirija i publike.

Ovo je umnogome podelilo i fanove ovog prestižnog šoua, koji su tek burno odreagovali pošto su posle finalne bili objavljeni i rezultati glasanja u polufinalnim večerima. U svom polufinalu, konkretno, konstrakta je bila završila na trećem mestu, prenosi „Blic" i prema glasanju publike imala je najviše poena, odnosno isti broj bodova kao predstavnica Švedske (174), te su njih dve zajedno bile na prvoj poziciji.

Prema bodovima žirija u drugom polufinalu, na prvom mestu bila je Švedska (222), a za njom je „išla" Australija (196). Konstrakta je od žirija dobila 63 boda, a žiri polufinala je ispred nje stavio i Estoniju, Belgiju, Češku, pa i Azerbejdžan.

Pored velike razlike u glasovima žirija i publike u polufinalu u slučaju Srbije, mnogima je zapala za oko i velika razlika u pozicioniranju Australije. Žiri ju je stavio na drugu poziciju u četvrtak, a publika, sa druge strane, na osmu.

Konstrakta Printscreen/RTS
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike