Umetnica mora imati nacionalnu penziju! Pokrenuta peticija za Konstraktu (FOTO)

17.05.2022

16:03

5

Već je prikupljeno oko 900 potpisa, a ta brojka svakako raste i to velikom brzinom

Umetnica mora imati nacionalnu penziju! Pokrenuta peticija za Konstraktu (FOTO)
Konstrakta Promo/RTS

Ana Đurić Konstrakta predstavljala je Srbiju na ovogodišnjem „Evrosongu" koji je bio organizovan u Torinu, pa su se mnogi dosetili da bi trebalo da joj bude dodeljena nacionalna penzija - zbog uspeha koji je ostvarila. Iz drugog polufinala, kad se javnosti s pesmom „In corpore sano" predstavila treća po redu uspela je da „dogura" i do finala. Na samom kraju prestižnog muzičkog takmičenja, osvojila je zavidnu petu poziciju, posebno zahvaljujući glasovima publike.

Konstrakta je mnoge „omađijala" neobičnim tekstom, a konkretno deo: „Umetnica mora biti zdrava" nema ko nije ponavljao danima, uz već dobro poznato tapšanje. Numera je od strane fanova dobila i razne druge verzije, poput onih folk, a Ana je zbog iste „zaradila" i - peticiju, kojom se potražuje nacionalna penzija za umetnicu, a ako i vi to želite, možete dati svoj potpis klikom na OVAJ link.

Ovog oktobra, ona će napuniti tek 44 godine, a već je pobrala tolike simpatije javnosti, da joj se na ovaj način nudi i ovo veliko priznanje.

- Svojom umetnošću, stavom, činjenjem, svakim svojim gestom i izgovorenom rečenicom prikazala je i pokazala svetu najlepšu stranu našeg naroda - navodi se u peticiji, koja je i samoj umetnici zapala za oko, te ju je podelila putem svog Instagrama, kao i sve ostalo što je kolalo ovim putem otkako je doživela veliki uspeh i uopšte se probila za mesto predstavnika.

Printcreen / Peticije.online
 

- Naštu zastavu je ponosno isticala na svakom mestu i svakom koraku pred milionima gledalaca najvećeg televizijskog spektakla u svetu. Svoju pesmu je ponosno pevala na svom maternjem jeziku, za razliku od svih ostalih koji su svoje pesme pevali na engleskom - piše dalje, pa se zaključuje da je i te kako postojala mogućnost da kući ponese i evrovizijski trofej.

Konstrakta Antonio Ahel/ATAImages
 

- Slobodna umetnica mora biti zdrava i imati sigurnu egzistenciju - ističe se na kraju peticije koja nosi naziv „Da Konstra ode u penziju".

Instagram screenshot / konstrakta
 

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti