Duška Vučinić otkrila zašto nije zadovoljna organizacijom Evrovizije u Italiji: Naučili su lekciju za sledeći put

17.05.2022

11:03

2

Voditeljka RTS-a priznala je i da je od organizatora očekivala mnogo više, upoređujući sa festivalom "San Remo"

Duška Vučinić otkrila zašto nije zadovoljna organizacijom Evrovizije u Italiji: Naučili su lekciju za sledeći put
Duška Vučinić - Copyright AP/Luca Bruno ATAImages/Antonio Ahel

Tokom održavanja Pesme Evrovizije u Torinu stalno se provlačila informacija da su Italijani bili loši organizatori, što je i sama voditeljka Javnog servsa RTS-a Duška Vučunić istakla u nekoliko navrata.

Sada, po povratku iz Torina, ona je ispričala detaljno šta nije valjalo i šta su domaćini mogli bolje da urade, a priznala zašto im je progledala kroz prste za neke stvari.

- Kao i uvek biću iskrena. Stalno sam potencirala tokom boravka u Italiji da sam od njih očekivala mnogo više kada je organizacija u pitanju. Gledajući njihov “San Remo” i ostale događaje, očekivala sam da će to biti fenomenalno i spektakularno. Sa druge strane, nalazim opravdanje da ih je korona usporila u mnogo čemu - istakla je na početku, a zatim obrazložila dalje:

AP/Luca Bruno
Konstrakta na sceni Pesme Evrovizije

- To je televizijski šou i najbitnije je ono što se emituje. Nisam najzadovoljnija ponudom pesama koje su učestvovale, ali nisam muzički ekspert, već konzument istog. Svega je tu bilo kao što svake godine na Evroviziji imamo, ali je ponuda morala biti malo bolja. Imali su peh sa kinetičkim suncem, a sve vreme su se uzdali u taj momenat. Baš iz tog razloga je sama bina bila mala. Dogodio im se maler, kinetičko sunce nije radilo, ali su ga iskoristili maksimalno koliko su mogli - ispričala je Duška za “Blic“ i dodaje da je loša organizacija bila i kada su se delegacije testirale na koronavirus.

- Morali smo da idemo da se testiramo na koronavirusa na svaka 72 sata i to nije bilo dobro organizovano. Tu su bila dva šatora, gde su se stvarale velike gužve, padala kiša, izvođači su u tim trenucima bili delimično sređeni, jurili kišobrane, a onda su organizatori odustali od tog testiranja, jer je na globalnom nivou rešeno da se više ne testiramo, osim za one koji imaju simptome. Takođe, delegacijsko mesto gde se svi nalazimo pred odlazak na binu je bio veoma mali. Nismo mogli da pratimo dešavanja u areni.

 

 

Naučili su lekciju kako da to sledeći put izgleda bolje - zaključuje Duška i ističe ističe da ove godine i nije bila tako surova tokom komentarisanja ostalih učesnika Evrovizije, iako se mnogi ne slažu sa tim, zbog čega su je i prozivali na društvenim mrežama.

- Takva sam i u privatnom životu, ako neko zbija šale na sopstveni račun, to sam onda ja. Nisam bila surova ove godine. Moj cilj je bio da se piše i priča samo o Ani, a ne da se priča o tome šta je Duška rekla u datom trenutku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike