Sofronijević je najviše o muzici naučio od Tozovca, a zbog ovog pevača se preznojavao: E, s njim mi je trebala koncentracija

15.04.2022

21:39

0

Autor: Marija Mitić

Sofronijević je najviše o muzici naučio od Tozovca, a zbog ovog pevača se preznojavao: E, s njim mi je trebala koncentracija
grand_specijal_16022022_0033 - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Naš poznati muzičar, kompozitor, a pre svega harmonikaš Aleksandar Sofronijević, imao je tu sreću da sarađuje sa našim vrsnim muzičarima i istaknutim imenima. Nažalost, mnogi pevači sa kojima je radio i koje je pratio više nisu sa nama, a za života oni su Sofroncu dali savete zlata vredne.

Kako kaže, od Predraga Živkovića Tozovca je mnogo toga naučio, a družili su se i privatno, van poslovne saradnje. 

Printscreen
Tozovac

- Svako od njih je meni nešto dao. Tozovac je najviše pratio šta ja radim, jer je i on svirao harmoniku. Uglavnom mi je sugerisao na neke detalje, tipa kakav mi je stav, zašto se klatim, davao predloge šta da snimim, koju pesmu da obradim i tako dalje. On me je najviše i zvao u svoje slobodno vreme i da se družimo i sve. Ali moram da kažem da sam od svakog od njih naučio nešto, nesebično su delili savete sa mnom - ispričao je Sofronijević za Grand Online, dok najtežeg saradnika nije uspeo da izdvoji.

Ipak, najveću nervozu svakako je imao kada je svirao sa nekrunisanim kraljem narodne muzike - Šabanom Šaulićem.

Šaban Šaulić ATAImages/Antonio Ahel
Šaban Šaulić

- Svako od njih ima neki svoj način kako radi i kako funkcioniše. Ne mogu da kažem da je neko najteži za saradnju, nije bilo teško sarađivati, ali najzahtevnije je bilo pratiti Šabana Šaulića, koji u svakom trenutku može nešto da improvizuje, da uradi drugačije u odnosu na ono kako je napisan aranžman. Tako da je tu trebalo najviše koncentracije - otkrio je Aleksandar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike