Ovako izgleda renovirana kuća Šabana Šaulića u Šapcu: Komšije se sa osmehom sećaju pevača i svih anegdota (FOTO/VIDEO)

30.03.2022

18:45

3

Kako su ispričali za 24sedam, oni smatraju da je kralj narodne muzike šabačka legenda, a otkrili su da je voleo da popije i zabavlja celu ulicu

24sedam

Šabac, rodni grad legendarnog Šabana Šaulića, kroz nekoliko meseci krasiće spomenik posvećen upravo njemu. To je danas na konferenciji za medije otkrio gradonačelnik ovog grada, kao i Šabanova porodica - supruga Gordana i ćerke Ilda i Sanela. 

Ekipa 24sedam posetila je kuću u kojoj je Šaban odrastao, a imali smo prilike i da vidimo da je ona renovirana, o čemu se ranije pričalo. 

Šaban Šaulić ATAImages/Antonio Ahel
 

Nova ograda i fasada krase dom legende narodne muzike, a njegove komšije ga se i dalje rado sećaju. 

- Mi smo u ovoj ulici rođeni. Bio je mnogo dobar, družio se sa svima, igrao je fudbal. Ovde je bio jedan kočijaš stari, pa se Šaban, još dok je bio dete, popne na njegova kola i peva "Čaje šukarije" - priča nam kroz osmeh prva komšinica i nastavlja:

- Mnogo mi je drago što će dobiti spomenik. Bile su tu njegova žena i ćerka, Gordana i Sanela, svraćale su kod Šabanove sestre. 

Kako su naveli na konferenciji za medije, spomenik posvećen Šabanu biće visok četiri metara, a izliven od bronze. Njegove komšije se raduju što je grad rešio da mu tako oda počast.

- On je to zaslužio. I treba. Mnogo više je zaslužio on - rekla nam je gospođa koja je prolazila pored kuće dok je ekipa 24sedam bila tu:

- Odgajili smo ga ovde. Ja sam i sa njegovom sestrom dobra. Ne viđam baš porodicu jer živim tamo zavučeno, pa ne izlazim toliko, stara sam. Znam da je Ilda bila tu oko renoviranja stalno.

24sedam/Goran Sivački
 

Voleo je da popije i zabavi celu "malu"

- Bio je jako dobar čovek i dobar pevač. Niko u Šapcu ne može da kaže lošu reč za njega. Mnogo je voleo da peva, ali i da popije, pa tako čim se okupi društvo, oni piju i pevaju, cela ulica se veseli. Baš mi je drago što će postaviti spomenik, on je šabačka legenda - ispričao nam je komšija.

Pogledajte u videu na početku teksta kako danas izgleda kuća pokojnog Šabana i ulica u kojoj je odrastao.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike