Lukas i Mirković tužili i „Grand“: U sve upletena i Milica Pavlović

17.03.2022

19:13

0

Aci su se osledile tužbe, te osim što je jednu uputio RTS-u, Oliveri Kovačević i članovima stručnog žirija „Pesme za Evroviziju“, njega očekuje i suočavanje sa poznatom izdvačkom kućom

Lukas i Mirković tužili i „Grand“: U sve upletena i Milica Pavlović
Milica Pavlović Lukas Mirković - Copyright ATAImages/Antonio Ahel 24sedam

Pevač Aca Lukas samo niže tužbe! Osim suđenja sa RTS-om, Oliverom Kovačević i članovima žirija festivala „Pesma za Evroviziju“, koje on krivično goni, Lukasa čeka i parnica sa „Grand produkcijom“.

Prema pisanjima Kurira, Lukas je podneo tužbu protiv Granda, zbog toga što su, kako on tvrdi, neovlašćeno naplaćivali zaradu od njegovog dueta sa Milicom Pavlović pod nazivom „Kidaš me".

Kako se dalje navodi, Lukas smatra da „Grand“ nije imao prava da prisvoji novac od zarade od pregleda na Jutjubu i drugih striming platformi, a sporna su i izvođačka prava koja su registrovana u agenciji „Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora“ (PI) zbog čega on od Granda potražuje sumu od 100.000 evra. 

24sedam Printscreen/Prva TV
Aca Lukas, Olivera Kovačević

S obzirom na to da se ovaj slučaj tiče i Milice Pavlović, ona će biti svedok u procesu po predlogu Ace Lukasa.

- Istina je da smo i Lukas i ja lično tužili „Grand“ za neovlašćeno korišćenje Miličine i Acine duetske pesme, kao i za sav prihod koji su ostvarili od te pesme. Potražujemo od njih 100.000 evra samo za duet Kidaš me", a pored ove tužbe, postoji i ona u kojoj tražimo još deset miliona evra, a koja im je već upućena i za koju čekamo suđenje. S Milicom u tom smislu nemamo ništa, mi nismo davali naša prava. Oni su svi skidali prava i jedini kojima ništa nije pripalo od toga smo Aca Lukas i ja - rekao je za pomenuti mediji Saša Mirković, Lukasov producent i menadžer.

24sedam/Nenad Vujanović
Aca Lukas, Olivera Kovačević

Pevačica Milica Pavlović ipak nije bila voljna da otkriva razloge zbog kojih je numera „Kidaš me“ ukinuta sa Jutjub kanala „Grand produkcije“ i da li je razlog to što je Lukas podneo tužbu protiv njih.

24sedam/Nenad Vujanović
Milica Pavlović

Podsetimo, Lukas je uputio tužbu RTS-u, Oliveri Kovačević, ali i članovima stručnog žirija „Pesme za Evroviziju“, a razlog tome je što pevač smatra da je oštećen kada je glasanje u pitanju, kako od strane žirija, tako od strane gledalaca.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike