Kapa dole: Maja Milijaš je najmlađi doktor nauka u Republici Srpskoj i sada je u trci za "Najinspirativniju Banjalučanku"

25.03.2024

12:44

0

Tema Majine doktorske disertacije je bila da se bavi proizvodnjom vina od meda, jer u Republici Srpskoj i Srbiji ne postoji taj proizvod

Kapa dole: Maja Milijaš je najmlađi doktor nauka u Republici Srpskoj i sada je u trci za "Najinspirativniju Banjalučanku"
Maja Milijaš - Copyright Foto: Printscreen/ RTRS

Ako zacrtate neki plan sebi koji želite da ostvarite on sa sobom neminovno prvo nosi vreme koje je potrebno kako bi se određeni rezultati postigli, poručila je Maja Milijaš najmlađi doktor nauka u Republici Srpskoj koja se našla na spisku 29 žena za izbor “Najinspirativnije Banjalučanke”.

-  Mene je vreme naučilo da ništa ne dolazi tokom noći. Nego je za sve te rezultate potreban zaista dug vremenski period ali i odgovarajući trud. Zaista morate da se založite za svoju ideju, da morate da se založite kako biste ostvarili, u mom slučaju eksperimet kako bi došao do kraja i samim tim to sve povlači odgovarajuća odricanja - poručila je Maja koja je viši asistent na Tehnološkom fakultetu u Banjaluci.

Milijaševa navodi da se moraju imati prioriteti jasno postavljeni u glavi.

- Ja sam najveći deo svog eksperimenta radila u periodu virusa korona. Laboratorije su bile slobodne. Studenata nije bilo. Tako da sam imala dovoljno slobodnog vremena da radim sam eksperiment - navela je Maja.

Foto: Printscreen/ RTRS
 

Tema Majine doktorske disertacije je bila da se bavi proizvodnjom vina od meda, jer u Republici Srpskoj i Srbiji ne postoji taj proizvod.

- To je jedan proizvod gde med fermentiše kao jako teška komponenta. I moj mentor iz Novog Sada se prvi put susreo sa takvom temom. Meni je to zaista bilo dobro jer sam radila nešto novo i drugačije - kaže Milijaševa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike