Na Facebooku otvorena stranica "pravda za Palevskog", građani u šoku

07.12.2023

09:24

0

Palevski je pre dva dana uhapšen u Turskoj, a Severna Makedonija je već započela proces njegovog izručenja,

Na Facebooku otvorena stranica "pravda za Palevskog", građani u šoku
Ljupčo Palevski - Copyright Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо

Veliki broj građana na društvenim mrežama traži najstrože kazne za počinioce monstruoznog dvostrukog ubistva u Skoplju i Velesu, pa i vraćanje smrtne kazne, a istovremeno na Fejsbuku je otvorena stranica na kojoj se traži "pravda" za prvooptuženog u ovom slučaju Ljupča Palevskog Palča, uz tvrdnju da mu je sve podmetnuto

Palevski je pre dva dana uhapšen u Turskoj, a Severna Makedonija je već započela proces njegovog izručenja, koji bi, međutim, mogao da potraje od tri meseca do godinu dana. Ministar makedonskog MUP Oliver Spasovski je u jednoj izjavi tražio zabranu političke stranke Palevskog Desno.

U formiranoj Fejsbuk grupi u kojoj se traži "pravda za Palevskog" daje se podrška prvoosunjičenom za ubistvo maloletne Vane Đorđevske i penzionisanog berberina Panča Žežovskog, uz tvrdnje da mu je sve namešteno, što je izazvalo revolt građana Severne Makedonije. Fejsbuk grupu su otvorile pristalice Palevskog, koji je osnivač i predsednik političke partije Desno.

Inače, stranka Palevskog se već neko vreme u makedonskoj javnosti optužuje za širenje govora mržnje i izazivanje nacionalne, rasne i verske netrpeljivosti. Meta govora mržnje Palevskog je, kako prenosi portal skopske tv.

Kanal5, bili su monasi manastira Svetog Jovana Bigorskog, ali se navodi i da je imao saradnike u redovima Makedonskoj pravoslavnoj crkvi. Inače, svi osumnjičeni za dvostruko ubistvo koje je uznemirilo makedonsku i javnost zemalja regiona, bili su članovi stranke Desno. 

Ljupčo Palevski je uhapšen u Turskoj gde je pobegao nakon ovog zločina.Izručenje osumnjičenog za kidnapovanje i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i Panča Žežovskog (74), moglo bi da bude za tri meseca, ako se uzmu u obzir procedure u Turskoj, kao i način odlučivanja, navodi "Skoplje1".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike