Isplivale porodične tajne: Deda male Vanje, otac njene majke, imućan čovek! Da li je njegov novac bio motiv za otmicu?

06.12.2023

13:46

1

Kako se sumnja,Vanjin otac je hteo da iznudi novac od njene majke, a upravo porodični odnosi otkrivaju motiv za njegove jezive postupke

Isplivale porodične tajne: Deda male Vanje, otac njene majke, imućan čovek! Da li je njegov novac bio motiv za otmicu?
Vanja Đorčevska - Copyright Profimedia/Facebook

Aleksandar G., otac ubijene tinejdžerke iz Severne Makedonije, Vanje Đorčevske, nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u otmici svoje ćerke koja je rezultirala njenim ubistvom.

Kako se sumnja,Vanjin otac je hteo da iznudi novac od njene majke, a upravo porodični odnosi otkrivaju motiv za njegove jezive postupke.

Makedonski tužilac Gavril Bubevski izjavio je da ima saznanja da je majka ubijene Vanje G. nedavno prodala stan, što je bio motiv za kidnapovanje devojčice.

On je rekao da je otac devojčice bio u kontaktu sa glavnim osumnjičenim koji je sinoć uhapšen, kojem je rekao za to, kao i kad će devojčica da izađe iz kuće.

Printscreen/Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije Pixabay Profimedia
 

Stan u fokusu

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski rekao je da se radi o zločinu bez presedana, izolovanom slučaju, koji su počinili kriminalci monstrumi koji su želeli da steknu imovinsku korist, svesni da je majka nedavno prodala stan.

- Slučaj je uspešno i potpuno rasvetljen, obezbeđeni su dokazi i priznanja -  rekao je Spasovski.

On je rekao da rasvetljavanje tog slučaja nije dovelo do željenog ishoda jer su i devojčica i 74-godišnji muškarac koji je takođe nestao, pronađeni zakopani, jedno u okolini Skoplja i jedno u okolini Velesa.

Aleksandar G. je saslušan u tužilaštvu, negirao je umešanost u otmicu ćerke, ali mu je određeno zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da će uticati na istragu.

Facebook/Printscreen/Zorica Gjorcevska
 

Deda imućan čovek

Kako su se uverili novinari, u Skoplju niko neće da priča otvoreno o svojim sumnjama zašto je Vanju zadesila ovako grozna sudbina. Ipak, jedan novinar je za Jutarnji list rekao da su Vanjini roditelji razvedeni, kao i da je devojčicin deda, otac njene majke, imućan čovek. Sad postoji mogućnost da je otac Aleksandar, revoltiran na porodicu svoje bivše supruge, od njih hteo da izvuče novac, znajući koliko su bogati.

- Svega tu ima u vezi oca, koji nikako, kako znamo, nije bio pozitivan lik u njihovom životu. On i Vanjina majka su bili razvedeni, Vanjin deda je negde tamo 2002. godine bio direktor carine i imućan čovek, a sve to je nasledila Vanjina majka. Njemu je, govore, u interesu bio novac. Kako su znali tačno vreme kad Vanja ide u školu? Ovi koje su uhapsili kažu da im je on to rekao. Pretpostavka je da nije znao da će Vanja biti sama. Dakle, ovde svi sumnjaju u očeve materijalne motive usmerene prema bivšoj supruzi. Nije jasno zašto su devojčicu i ubili ako su nameravali da ucenjuju majku. Biće da je nešto pošlo po zlu. Jako, jako pošlo po zlu kad je ubijena devojčica od tek 14 godina - rekao je za Jutarnji jedan makedonski novinar koji se inače bavi crnom hronikom.

Makedonska policija
Ljupčo Palevski

Oteta u zgradi

Vanja je, kako sumnja policija, oteta iz zgrade u kojoj je živela oko 7.30 ujutru. Otmičari, na čelu sa Ljupčetom Palevskim, vezali su je i gurnuli u auto.

Tri sata nakon otmice, ona je ubijena, a policija sumnja da je razlog taj što su se otmičari uspaničili jer je njena majka rano sve prijavila i oglašavala se u medijima.

Ubili su Vanju, a Palevski je pobegao, da bi konačno sinoć bio uhapšen. Troje uhapšenih je priznalo učešće u zločinu, dok je Vanjin otac negirao umešanost.

Vanjina majka Zorica je ranije za medije rekla da sumnja da joj je ćerka oteta.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike