Palčov advokat ostaje u pritvoru: Nije isključeno da bude sledeći osumnjičeni za ubistvo male Vanje

06.12.2023

20:19 >> 20:50

0

Autor: M. Vu.

Stojkov je javno izneo tvrdnje da je Palevski svojim vozilom otputovao u Beograd radi medicinskog pregleda, nakon čega se istog dana vratio u Makedoniju

Palčov advokat ostaje u pritvoru: Nije isključeno da bude sledeći osumnjičeni za ubistvo male Vanje
Ljupčo Palevski - Copyright Makedonska policija

Advokat Vasko Stojkov pozvan je danas popodne u policijsku stanicu radi saslušanja. Ova pozivnica usledila je nakon nedavnih izjava Stojkova u javnosti vezanih za svog klijenta Ljupču Palevskog - poznatijeg kao Palča, koji je glavnoosumnjičen za slučaj ubistva male Vanje i frizera Panča.

Naredna 24 sata advokat Vasko Stojkov, koji je Ljupčo Palevski-Palčo automobilom izveo iz Makedonije, ostaće u policijskoj stanici, saznaje „Skoplje1”. 

Sutra će, međutim, biti odlučeno da li će dobiti status osumnjičenog jer je izveo Palča iz zemlje, a posle ubistava Vanje Đorđevske i Pančea Žežovskog. On je, kao i druga osoba iz Strumice, učestvovao u transportu Palča. Njegov prvi iskaz, kao i drugi dokazi, analizirani su - i sada daje više informacija policijskim istražiteljima. Za sada se zna da je Stojkov kontaktirao Palča nakon što ga je napustio u Beogradu i vratio se u Skoplje.

Na Tužilaštvu će da odluči da li će za Stojkova tražiti meru za obezbeđenje prisustva – što podrazumeva pritvor, kućni pritvor, oduzimanje pasoša ili povremeno pojavljivanje pred sudom. Ove mere se određuju kako bi se sprečilo lice osumnjičeno u predmetu da pobegne ili utiče na svedoke.

Printskrin/ Kanal 5 Televizija
 

Strumičanin, koji je posle Stojkova preuzeo Palča i odveo ga u Bugarsku, pa Tursku – završio je iza rešetaka. On se nalazi u efektivnom pritvoru od 48 sati, koji izdržava u zatvoru „Skoplje“ u Šutki.

Za sada je poznata i činjenica da je Stojkov pravni zastupnik Palča u pojedinim slučajevima. Pre nekoliko dana, kada se saznalo da je Palča vozio u Srbiju, „Skoplje1” je pokušao da ga kontaktira – ali je on odbio pozive.

 

Stojkov: Nisam znao ništa

Pre nekoliko dana, Stojkov je javno izneo tvrdnje da je Palevski svojim vozilom otputovao u Beograd radi medicinskog pregleda, nakon čega se istog dana vratio u Makedoniju. Ove tvrdnje izazvale su pažnju i razmatranje u javnosti, posebno s obzirom na ozbiljnost slučaja i nivo interesovanja javnosti za razrešenje ovog tragičnog događaja, piše MKD.mk.

"Nisam znao da je on odgovoran za ubistva 14-godišnje Vanje Gorčevske i 74-godišnjeg Panče Žežovskog. Zamolio me je da ga odvezem u Beograd jer nema vozilo, a nije mogao da ugovori notara da mu prevede vozilo. Nisam znao ništa o ovoj stvari. Znam da je trebalo da ide u Beograd na pregled. Vratio sam se u Skoplje. Palevski mi je rekao da će, ako nije u redu, otići na pregled u Istanbul. Kada sam se vratio, policija me je tražila, pitali su me i onda sam im to rekao", izjavio je Stojkov 4. decembra.

Palevskog je odveo u Beograd 3. decembra, istog dana kada je mala Vanja već ubijena.

Maloletna Vanja pronađena je mrtva 3. decembra kod Skoplja, nakon što je prijavljen nestanak 27. novembra ove godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike