,, Medo je za sve u pravu, bio skaj pre skaja'': Traži se zabrana DPS-a, ukidanje ANB-a i uvođenje vanrednog stanja!

30.11.2023

15:42

0

Neophodna je radikalna terapija – zabrana DPS-a, uvođenje vanrednog stanja, suspenzija Đukanovićevih zakona, i onda napraviti opšti reizbor sudija i tužilaca i ukinuti Agenciju za nacionalnu bezbednost, obezbediti inostranu tehničku pomoć

,, Medo je za sve u pravu, bio skaj pre skaja'': Traži se zabrana DPS-a, ukidanje ANB-a i uvođenje vanrednog stanja!
nebojsa mandic adria tv montenegro1 - Copyright Printscreen/YouTube/Adria Tv Montenegro

Predsednik Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević saopštio je da je sistemski sektor Crne Gore inficiran virusom korupcije, te da je neophodna radikalna terapija – zabrana DPS-a, uvođenje vanrednog stanja, suspenzija zakona bivšeg predsednika Mila Đukanovića.

Tek onda, kako je istakao, može se napraviti opšti reizbor sudija i tužilaca, ukinuti Agencija za nacionalnu bezbednost, obezbediti inostrana tehnička pomoć. Ocenio je da je organizovani kriminal u Crnoj Gori političkog bekgraunda.

Medojević je istakao da je Crna Gora u fazi intitucionalnog haosa i lutanja, te da politička elita nema nikakvog iskustva u upravljanju državom niti kriznim situacijama.

- Sad vidimo da je Medo sve bio u pravu, što bi kazao jedan moj prijatelj, koji mi je rekao i ,, ti si bio Skaj pre Skaja’“ - kaže Medojević.

Istakao je da je najpotrebniji nacionalni konsezus. 

Printscreen/Youtube MUP Tanjug/Strahinja Aćimović
 

- Instutucije koje su osnivane pod evropskim pritiskom postale su znak ozbiljnog oboljenja i tu imate generator korupcije. Isto je u policiji, a preko ovih aplikacija vidite da je tamo leglo korupcije. 

Podsetio je na hapšenja bivše predsednice Vrhovnog suda, bivšeg direktora Uprave policije, prvog operatvca ANB-a.

- Vidimo da je organizovani kriminal u Crnoj Gori političkog bekgraunda. Tu više ne možete zatvarati oči. Sistemski sektor je totalno inficiran virusom korupcije i ne možete očekivati da se sam izleči. Rešenje je da spolja unesete alatku, da rimutujete sistem, i onda novim sistemom polako čistite disk. Morate napraviti dikontinuitet od sistema Mila Đukanovića, a sad se dešava da afera stiže aferu, što rezultira povećanjem nestabilnosti i opštom anarhijom - rekao je Medojević.

Neophodna zabrana DPS-a, uvođenje vanrednog stanja

Medojević je kazao da je popis elementarna statistička procedura, te da ne bi trebalo da predstavlja problem.

- Prethodna politička elita je nacionalno pitanje koristila da prikrije koruptivnu i kriminalnu strukturu sistema i pljačku države, zato se zalažem da se ukloni DPS. Od korumpiranih sudija i kriminalaca ne možete očekivati da se bore protiv korupcije i kriminala, to je u zoni neracionalnog, neophodna je radikalna terapija – zabrana DPS-a, uvođenje vanrednog stanja, suspenzija Đukanovićevih zakona, i onda napraviti opšti reizbor sudija i tužilaca i ukinuti Agenciju za nacionalnu bezbednost, obezbediti inostranu tehničku pomoć - kaže Medojević.

Komentarišući šverc cigareta, lider PzP-a je kazao da ćemo znati da ga nema „kada ne budemo videli da se na ulici slobodno prodaju cigarete“.

- Sve počinje sa političkom voljom, vidite da se naš novi premijer slabo snalazi. Vidim da više voli da komunicira sa kolegama iz DPS-a, nego iz ZBCG - rekao je Medojević. 

Bonus video: 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike