Plaše se realnih rezultata i pravog broja Srba: Živković otkrio da DPS bojkotuje popis (VIDEO)

29.11.2023

19:12

0

Živković je na konferenciji za novinare kazao da su ranije najavili da neće učestvovati u popisu

Plaše se realnih rezultata i pravog broja Srba: Živković otkrio da DPS bojkotuje popis (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Pixabay

Demokratska partija socijalista (DPS) neće učestvovati na popisu stanovništva koji treba da počne sutra, najavio je vršilac dužnosti predsednika DPS-a Danijel Živković.

Predstavnici vlasti, opozicije i manjinskih saveta i veća potpisali su sporazum o uslovima za održavanje Popisa.

Živković je na konferenciji za novinare kazao da su ranije najavili da neće učestvovati u popisu, ukoliko se ne ispune svi uslovi iz sporazuma za njegovo održavanje.

- Na današnji dan možemo konstatovati da nisu ispunjeni svi uslovi iz sporazuma i da s obzorom da to DPS u ovako organizovanom popisu ne može učestvoati - poručio je Živković. 

On je rekao da nisu ispunjeni uslovi iz Sporazuma o popisu i pozvao njihove predstavnike da napuste popisne komisije. 

Printscreen/Youtube/DPS Crne Gore
 

- DPS je spreman da učestvuje u popisu ako se odloži za još nekoliko dana i ispune se svi uslovi. DPS u ovakvim uslovima ne može učestvovati u popisu. Juče smo na sastanku sa premijerom tražili odlaganje od nekoliko dana. To podrazumeva nekolko stvari koje nedostaju - rekao je on. 

 

 

Prema njegovim rečima, nedostaju popisivači, nije ozbezbeđen paritet, jer nisu, kako je dodao, mogli da animiraju dovoljan broj ljudi što se potvrdilo na terenu i ne postoji specifikacija projektnog rešenja softvera.

- Popis nije odložen na insistiranje predsednika Skupštine Andrije Mandića, koji radi po nalogu Beograda. Ucena Mandića je veća od dogovora koji bi sproveli vlast i opozicija - dodao je on, navodeći da je na sastanku sa premijerom Milojkom Spajićem i MONSTAT-om konstatovano da nisu ispunjeni svi uslovi.

Živković je naveo da im nije cilj opstrukcija popisa, nego izgradnja poverenja.

- Ali ako Andrija Mandić kaže, popis se mora desiti 30. novembra, bili ispunjeni uslovi ili ne, onda je jasno šta je nečija namera - zaključio je v.d. predsednika DPS-a. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike