"Odbrana izborne volje" iznela zahteve: Stop rasprodaji državnih resursa i otimanju od naroda!

11.09.2023

11:19

0

Administratori su predstavili pet predloga

"Odbrana izborne volje" iznela zahteve:  Stop rasprodaji državnih resursa i otimanju od naroda!
građani blokirali puteve širom Crne gore - Copyright Vajber grupa

Grupa građana "Odbrana izborne volje" je predstavila predloge članova koji najavljuju nove, po mnogim detaljima revolucionarne zahteve u cilju sprečavanja novog ciklusa rasprodaje državnih resursa i otimačine od naroda u realizaciji političke elite.

Administratori su predstavili pet predloga koji će, ukoliko budu dobili podršku, biti formalizovani kao zvanični zahtevi grupe koja broji oko 22.000 članova.

Njihove zahteve prenosimo integralno:

Ključne stavove grupe, kao stavove koji održavaju volju naroda Crne Gore, treba da u javnoj komunikaciji i sa kandidatima za najvažnije funkcije u budućoj izvršnoj vlasti, predstavi tim od najmanje pet članova grupe koji bi bili izabrani na osnovu referenci i predloga članova ove grupe. Ovaj tim bi na adekvatan način prezentovao i usmeravao zahteve i stavove članova grupe koji su prepoznati kao volja većine. Taj tim imao bi zadatak da na verodostojan način predstavlja glas naroda, s obzirom da se decenijama suočavamo sa problemom da velika većina političara zaboravi nakon izbora na obećanja data pre izlaska na birališta a samim tim i na nepisani ugovor sa građanima koji im daju poverenje. Na ovaj način bi, makar delimično, mogli da utičemo na političke predstavnike da se drže datih obećanja i znaju da za njih i odgovaraju narodu.

S obzirom na ogroman dug koji su građanima Crne Gore ostavile prethodne vlasti, pre svega DPS režim koji je zadužio državu blizu četiri milijarde, ali i 42. Vlada preko ministra finansija a sada mandatara za sastav 44. Vlade Milojka Spajića (750 miliona), zahtevamo da se zaustavi sa novim i nekontrolisanim zaduživanjima Crne Gore i njenim svesnim uvlačenjem u dužničko ropstvo! Ovaj zahtev posebno se tiče političara koji su spremni da za kratko vreme radikalno uvećaju spoljni dug Crne Gore a onda nestanu na nekoj egzotičnoj destinaciji živeći upravo od provizije zarađenje nekontrolisanim zaduživanjem naroda. Takvu mogućnost moramo da sprečimo jer smo to obavezni prema generacijama kojima ostavljamo ovu zemlju.

Zahtevamo da se spreči rasprodaja strateških državnih resursa, pre svega Elektroprivrede! Najavljene namere prodaje ovog visokoprofitabilnog državnog preduzeća ukazuju na spremnost pojedinih političara da radi ličnih interesa ostave narod bez strateških resursa i time dodatno Crnu Goru uvedu u položaj kolonije! Izabrani tim predstavnika ove grupe, treba da u direktnoj komunikaciji sa kandidatima za najvažnije funkcije buduće izvršne vlasti, ali i celokupnom javnošću, bez uvijanja identifikuje pojedince koji su krenuli stazama Mila Đukanovića čiji režim nas je već uveo u tešku ekonomsku situaciju.

Zahtevamo od svih budućih članova Vlade da se javno obavežu da neće pristajati na bilo kakve ucene od strane predstavnika drugih država i međunarodnih organizacija koje su na štetu interesa naroda Crne Gore! Ujedno, predlažemo i da se svaki član Vlade pre zakletve pred poslanicima Skupštine obaveže i na čin ostavke ukoliko se dokaže da je ugrozio interes naroda za svoj ili račun neke druge države! Obaveza čuvanja suvereniteta Crne Gore treba da podrazumeva odbijanje bilo kakvog spoljnog mešanja u unutrašnju i spoljnu politiku naše države, i svaki dokaz da se član izvršne vlasti nije pridržavao ovoga, podrazumeva i njegov odlazak sa javne funkcije.

Svi javni funkcioneri, i oni u izvršnoj vlasti i oni na čelu javnih preduzeća, moraju pre preuzimanja funkcije da se pismeno obavežu da i ličnom imovinom garantuju obeštećenje države i građana u slučaju štete koja bi nastala nekom njihovom pogrešnom odlukom, nesavesnim radom ili zloupotrebom službene dužnosti!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/In4S

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike