Beriša: Spajićeva odluka upućuje da Milo Đukanović i dalje ima uticaj u Crnoj Gori

07.09.2023

20:21

0

On je rekao da je Spajićeva odluka izrazito kratkovida, jer bez srpskih partija ne bi došlo do smene vlasti u Crnoj Gori

Beriša: Spajićeva odluka upućuje da Milo Đukanović i dalje ima uticaj u Crnoj Gori
Demo Beriša - Copyright Printscreen/Youtube/Jutarnji Program TV Happy

Stvorena politička situacija nakon izbora u Crnoj Gori ukazuje da je ona još jako osetljiva i upućuje na to da nisu prekinute sve niti sa politikom i uticajem DPS-a i Mila Djukanovića, ocenio je za "Borbu" predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša.

- Sa jedne strane imamo dugogodišnje iskustvo DPS-a, a sa druge strane neiskustvo koje samim tim povlači sa sobom i totalno slabe odluke kako gospodina Milatovića tako i naročito mandatara Spajića. Naime, ignorisanje razgovora i dogovora sa Srbima o ulasku u vladu je dokaz katastrofalne politike i buduće koalicije, koja isključuje preko 30 odsto stanovništva u Crnoj Gori. Postojanje i položaj Srba se dovodi u pitanje,  a samim time može doći do nove krize u Crnoj Gori - kazao je Beriša.

Kako je dodao, Spajićeva odluka je izrazito kratkovida, jer bez srpskih partija ne bi došlo do smene vlasti u Crnoj Gori.

- Odluka mandatara je potpuno pogrešna, jer bi ulazak srpskih partija u vlast samo doprinela demokratiji i boljoj budućnosti gradjana Crne Gore. Ovako, biće izuzetno kratak vek nove Vlade - zaključio je Beriša.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Borba.me

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike