Milatović i Spajić bez konačnog dogovora oko Vlade: Milojko ostao i bez podrške unutar PES -a?

07.09.2023

10:16

0

Milatović je s druge strane kazao Spajiću da je sam sebe doveo u ovu poziciju, jer je bio isključiv ko može a ko ne može u Vladu

Milatović i Spajić bez konačnog dogovora oko Vlade: Milojko ostao i bez podrške unutar PES -a?
Jakov Milatović i Milojko Spajić - Copyright Printscreen/YouTube/Gov.me

Sastanak čelnih ljudi pokreta Evrope sad, Jakova Milatovića i Milojka Spajića, koji je trajao do kasno u noć, nije dao konkretne rezultate vezano za formiranje Vlade u što kraćem roku.

Spajić je saopštio da nema 41 poslanika koji bi mu podržali Vladu, osim da pravi dil sa poslanicima koji dolaze sa liste DPS-a i da on nema ništa protiv tog scenarija, prenosi Borba.me.

Tvrdio je i da ima određenih sabotaža protiv njega unutar pokreta Evropi sad i da sumnja da najmanje 4 poslanika PES, ne računajući poslanika "Ujedinjene" Vladimira Dobričanina, neće podržati njegovu Vladu.

Milatović je s druge strane kazao Spajiću da je sam sebe doveo u ovu poziciju, jer je bio isključiv ko može a ko ne može u Vladu.

Milatovć se nije upuštao u komentarisanje da 4 poslanika sa liste PES neće glasati za Vladu.

Bili je reči o tome da Milatović svojim autoritetom se založi kod poslanika PES koji ne žele da glasaju Spajićevu Vladu sa satelitima DPS-a, ali konačnog dogovora nije bilo ni po tom pitanju.

Takođe, Milatović je ukazao i na štetno delovanje funkcionera PES Andreja Milovića koji javnim nastupima šteti partiji, a koji po nečijem nalogu, zatvara vrata drugim partijama da budu saveznici PES, a bez osnova, napada u samog Milatovića u njegovo okruženje. Milatović je ponovio da takva i slične osobe ne mogu predstavljati PES u izvršnoj vlasti.

Saglasili su se da treba da se pronađe kompromisno rešenje da se Vlada izabere što pre. Međutim, konkretnog dogovora nije bilo, svi su ostali na svojim ranijim pozicijama.

S obzirom da se radi o neformalnom susretu, njih dvojica se neće, zasad, oglašavati u medijima. Nije isključeno da će se dvojica lidera PES ponovo sresti narednih dana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike