"Odbrana izborne volje": U toku potpisivanje peticije za oduzimanje mandata Milojku Spajiću

04.09.2023

11:56

0

Spajić namerava da novu crnogorsku vladu formira bez Zajedno za budućnost Crne Gore, koju čine stranke DNP i Nova, Milana Kneževića i Andrije Mandića, jer to od njega zahtevaju ambasade, na prvom mestu Ambasada SAD

"Odbrana izborne volje": U toku potpisivanje peticije za oduzimanje mandata Milojku Spajiću
Copyright Twitter_Milojko Spajić @MickeySpajic

Grupa građana "Odbrana izborne volje" organizuje potpisivanje peticije u svim gradovima Crne Gore, kojom od predsednika Jakova Milatovića traže da lider Pokreta Evropa sad Milojku Spajiću oduzme mandat za sastavljanje 44. Vlade.


"Mi, slobodoljubivi i slobomisleći građani Crne Gore, ujedinjeni u odbrani načela demokratije - da državna vlast treba da odražava volju naroda, zahtevamo od predsednika Jakova Milatovića da oduzme mandat za sastavljanje 44. Vlade Milojku Spajiću", navodi se u zahtevu.

Do ovog zahteva je došlo nakon što je mandatar Spajić potvrdio da ne namerava da formira Vladu od onih političkih subjekata koji su dobili većinsku podršku glasača na proteklim vanrednim parlamentarnim izborima zasnovanu na programskim i drugim obećanjima o borbi protiv kriminalnog, diskriminatorskog i destruktivnog nasleđa DPS-a i partija koje su, kako ističu, kolaborirale sa trodecenijskim režimom Mila Đukanović, piše portal podgoričkog Dana.

Ova grupa građana nedavno je organizovala protestne auto-kolone u više crnogorskih gradova.
Spajić namerava da novu crnogorsku vladu formira bez Zajedno za budućnost Crne Gore, koju čine stranke DNP i Nova, Milana Kneževića i Andrije Mandića, jer to od njega zahtevaju ambasade, na prvom mestu Ambasada SAD.

Spajić novu vladu želi da forira sa albanskim političkim subjektima i Bošnjačkom strankom, koje su tokom protekle tri decenije bile tradicionalni partneri Demokratske partije socijalista.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike