Raković o izborima u Crnoj Gori: Ne postoji šansa da Đukanović pobedi na izborima, evo ko bi bio najbolji kandidat

24.01.2023

11:16

0

Mandić ima visoku reputaciju u srpstvu i sigurno bi dobio veliku podršku javnosti u Republici Srbiji, Republici Srpskoj, našem okruženju i dijaspori, smatra Raković

Raković o izborima u Crnoj Gori: Ne postoji šansa da Đukanović pobedi na izborima, evo ko bi bio najbolji kandidat
Aleksandar Raković - Copyright Printscreen/YouTube/Tanjug TV

Ne postoji šansa da Milo Đukanović pobedi na izborima za predsednika Crne Gore, a najbolji kandidat na predstojećim izborima, 19. marta,  bio bi predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, kaže istoričar Aleksandar Raković.

Raković je to rekao u intervjuu za podgoričku Adria tv., ali je istakao da ne treba potcenjivati njegov destruktivni potencijal, koji će se, kako kaže, srećom okrenuti protiv njega samog. 

- Čini mi se da Ustavni sud Crne Gore neće biti kompletiran i da će Crna Gora doći u situaciju da Ustavni sud ne može da potvrdi rezultate predsedničkih izbora. U tom slučaju bi 19. maja u ponoć Đukanoviću istekao mandat, a time i imunitet. Tada bi predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović preuzela dužnosti predsednika Crne Gore - kaže Raković.

Kada je, kaže, reč o srpskom narodu i predsedničkim izborima u Crnoj Gori, najbolji kandidat za predsednika bio bi Andrija Mandić.

- Nema sumnje da bi srpsko i demokratsko glasačko telo u Crnoj Gori njemu dalo najviše poverenja. Pritom, Mandić ima visoku reputaciju u srpstvu i sigurno bi dobio veliku podršku javnosti u Republici Srbiji, Republici Srpskoj, našem okruženju i dijaspori. Srbi su jedan i nedeljiv narod gde god da žive, a upravo Andrija Mandić ima najveću zaslugu za očuvanje, odbranu, negovanje i procvat savremene srpske ideje u Crnoj Gori - naveo je Raković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike