Milo Đukanović za praznike u Švajcarskoj potrošio preko 11.000 evra: Sa ženom i dva telohranitelja proveo sedam dana u luksuznom hotelu

16.01.2023

09:41

0

Najjeftiniji smeštaj za ovo doba godine može se naći za oko 1.800 evra za noć

Milo Đukanović za praznike u Švajcarskoj potrošio preko 11.000 evra: Sa ženom i dva telohranitelja proveo sedam dana u luksuznom hotelu
Milo Đukanović - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović je sa suprugom Lidijom i dva službenika Uprave policije koji su mu obezbeđenje, od 30. decembra do 7. januara boravio u luksuznom hotelu Grand Hotel des Bains Kempinski u švajcarskom mondenskom odmaralištu Sent Moric.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) su “Vijestima” saopštili da su troškovi po osnovu službenog putovanja njihovih službenika iznosili preko 11 hiljada evra. Troškove obezbeđenja štićenih ličnosti snosi država.

- Od ukupnog iznosa, iznos od 8.931,42 eura se odnosi na hotelski smeštaj, a troškovi za dnevnice su iznosili 2,209,20 eura -  navodi se u odgovorima MUP-a na pitanja “Vijesti”.

Na sajtu hotela može se videti da se za iste datume u kojima je boravio Đukanović, ali za kraj ove i početak naredne godine, najjeftiniji smeštaj može naći za oko 1.800 evra za noć u sobi od 25 kvadrata, dok apartmani počinju od 2.500 evra za noć do preko 13 hiljada eura za predsjednički apartman. Hotel nudi i “rezidencije” koje počinju od 5.000 evra za noć, a najskuplja opcija košta 20.000 eura. Takođe, nije moguće u tim datumima sobu bukirati na manje od sedam dana.

Profimedia
 

U imovinskom kartonu Đukanovića vidi se da je prijavljena plata predsednika oko 2.200 eura mesečno, dok njegova supruga Lidija prima nešto preko 900 eura.

Đukanović je u Švajcarsku otišao 30. decembra i to nakon radne posete Istanbulu.

Sa objašnjenjem da ima “diplomatski susret”, iz najvećeg turskog grada je odleteo na sever Italije gde se iskrcao, a Vladin avion se vratio u Podgoricu.

Iz Vlade Crne Gore je “Vijestima” ranije nezvanično rečeno da Đukanović jeste tražio da avion leti rutom Podgorica-Istanbul-Bergamo-Podgorica i da je u zahtevu navedeno da je tome razlog diplomatski susret.

Vladinim avionom u Amsterdam, Pariz, SAD

Još 2018. je Đukanović uoči novogodišnjih praznika vladinim avionom leteo u Amsterdam, bez ikakvog zvaničnog objašnjenja. Otputovao je 29. decembra u Amsterdam, državni avion se vratio u Podgoricu, da bi do istog grada državni avion letio i vratio se 8. januara 2019. godine. Nikad nije razjašnjeno da li je Đukanović “prošetao” do Amsterdama na par sati u razmaku od desetak dana, ili je ostao u Amsterdamu ili odatle otputovao dalje pa se državnim avionom vratio u Podgoricu nakon završetka odmora.

Đukanović je i 2019. letio vladinim avionom za Pariz, na tajni “diplomatski susret” pa produžio u Sjedinjene Američke Države i tada ga je po povratku sa odmora vladin avion i vratio u Podgoricu iz glavnog grada Francuske.

Na sličan način je Đukanović leteo i u Ljubljanu u maju 2020, zatim u Istanbul u januaru 2019. i julu 2020, te Atinu i Dižon u novembru i decembru 2020. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike