Antisrpska kampanja u Crnoj Gori došla do tačke usijanja: Nadležni ništa nisu preduzeli povodom pretnji klanjem Kovačeviću

18.01.2023

09:50

0

Aktuelna antisrpska kampanja u Crnoj Gori došla je do tačke usijanja, upozorio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić

Antisrpska kampanja u Crnoj Gori došla do tačke usijanja: Nadležni ništa nisu preduzeli povodom pretnji klanjem Kovačeviću
Copyright Pexels/Wikipedia/YouTube/RTCG

Predsednici više crnogorskih opština nedavno su se našli na udaru kritika u delu podgoričkih medija zbog učešća na sednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Srbije, čija je tema bila položaj Srba u Crnoj Gori.

Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, koji je juče objavio pretnje klanjem na društvenim mrežama, gostujući u emisiji Pres plus na podgoričkoj Adria tv, ocenio je da je reč o sinhronizovanoj kampanji, te da iza svega toga leži strah od izbora i popisa stanovništva.

Printscreen/Youtube/ Televizija Nikšić
Marko Kovačević

- Ostavio sam prostora nadležnima da reaguju po službenoj dužnosti, ali, pošto se to nije dogodilo, ujutru ću otići da prijavim pretnje - rekao je Kovačević.

Na pitanje da li je njegova matica Crna Gora ili Srbija, Kovačević je u odgovoru citirao Aleksu Šantića: “I svuda gde je srpska duša koja, Tamo je meni otadžbina moja — Moj dom i moje rođeno ognjište”.

- Crna Gora jeste moja matica, ali zajedno sa svim prostorima na kojim živi moj narod - rekao je Kovačević.

Dodao je da samo jedna država na svetu sebe definiše kao državu srpskog naroda.

- To nije Crna Gora. Ona se definisala kao građanska država i ja nemam ništa protiv toga - naglasio je, ukazujući da je na sednici tog Odbora (u Skupštini Srbije) samo rekao da “treba da sarađujemo sa Srbijom kao Srbi”.

Istakao je i da funkcioneri DPS-a koriste beneficije, poput lečenja i obrazovanja, koje Srbija pruža kao država srpskog naroda.

Podsetio je da je tokom 2019. i 2020. godine svaki uvredljiv komentar ili pretnje na račun predsednika države i lidera DPS-a Mila Đukanovića završavala pronalaskom i hapšenjem osobe koja je to radila.

A, danas kada, kako je rekao, imamo brutalne prenje smrću upućene predsedniku opštine Nikšića Marku Kovačeviću, nadležni ćute.

Kovačević je juče objavio poruku koja mu je upućena preko društvene mreže Instagram i glasi:

- Gledaćeš kako ti majčine oči pržim na roštilju dok joj telo jedu gladni vučjaci, a ti ćeš da sediš sa strane i moliš za život dok oštrim nož kojim ću te zaklati.

Antisrpska kampanja u Crnoj Gori prevazilazi sve granice

Aktuelna  antisrpska kampanja u Crnoj Gori došla je do tačke usijanja, upozorio je predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Mandić je to poručio reagujući na pretnje upućene predsedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću.

Andrija Mandić, 24sedam/ Goran Sivački
Andrija Mandić

- Antisrpska kampanja, koja je ponovo pokrenuta u Crnoj Gori, prevazilazi sve granice dosadašnjih napada na naš narod. Tu akciju su doveli do usijanja ostrašćeni mediji, duboko svesni posledica svojih postupaka - napisao je Mandić na Tviteru.

On je pozvao sve one koji su pokrenuli kampanju protiv Marka Kovačevića da zaustave svako dalje zaoštravaje situacije.

- Zbog toga je jedan od najboljih mladih srpskih političara u Crnoj Gori, Marko Kovačević, izložen monstruoznim nasrtajima, pretnjama i uvredama. Pozivam one koji su sve ovo pokrenuli da se zaustave jer dodatno zaoštravanje situacije nije ni najmanje dobro za budućnost ove zemlje - naveo je Mandić.

Kovačević je juče odgovorio na pretnje klanjem na društvenim mrežama samo zato što je Srbin.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike