Najnovije odluke Vlade Republike Srbije: Tiču se rada ministara bez portfelja!

15.06.2024

12:01

0

Doneta je odluka da se Aleksandar Vulin u koordinaciji sa predsednikom Republike, prati stanje projekata iz delokruga više ministarstava i posebnih organizacija Vlade

Najnovije odluke Vlade Republike Srbije: Tiču se rada ministara bez portfelja!
Vlada Srbije - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici odluku o nadležnostima i delokrugu rada potpredsednika i ministara bez portfelja u novom mandatu Vlade Srbije.

Doneta je odluka da se Aleksandar Vulin, koji obavlja funkciju potpredsednika Vlade, zaduži da, u koordinaciji sa predsednikom Republike, prati stanje projekata iz delokruga više ministarstava i posebnih organizacija Vlade.

Milan Maricic/ATAImages
Aleksandar Vulin

Takođe, on će predlagati mere za unapređenje saradnje Republike Srbije sa zemljama BRIKS-a, pratiti stanje i predlagati mere za jačanje veza državnih organa sa građanima Republike Srbije u dijaspori.

Nenad Popović, ministar bez portfelja, zadužuje se da prati stanje, predlaže mere i učestvuje u koordinaciji aktivnosti u oblasti međunarodne ekonomske saradnje, kao i oblasti društvenog položaja crkve u zemlji i inostranstvu. Popović će ubuduće koordinirati i svim aktivnostima usmerenim na realizaciju projekta „Tačka ključanja Srbija“.

Profimedia
Nenad Popović

Ministarka bez portfelja Tatjana Macura pratiće stanje, predlagati mere i učestvovati u koordinaciji aktivnosti u oblasti rodne ravnopravnosti, sprečavanja nasilja nad ženama i ekonomskog i političkog osnaživanja žena. 

Macura će učestvovati i u koordinaciji Saveta za sprečavanje vršnjačkog nasilja i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost. Na današnjoj sednici, ministar bez portfelja Usame Zukorlić zadužen je za praćenje stanja, predlaganje mera i učestvovanje u koordinaciji aktivnosti u oblasti pomirenja, regionalne saradnje i društvene stabilnosti. 

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević nastaviće da obavlja zaduženja iz prethodnog mandata Vlade - praćenje stanja, predlaganje mere i učestvovanje u koordinaciji aktivnosti u oblasti odnosa Republike Srbije sa dijasporom.

M.M./ATAImages
Đorđe Milićević

Ista zaduženja iz prethodnog mandata dodeljena su i Novici Tončevu, u oblasti praćenja stanja, predlaganja mera i učestvovanja u koordinaciji aktivnosti u oblasti unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Republike Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike