Dolaze da na Vidovdan u centru Beograda veličaju teroriste koji su klali srpsku decu: Učesnici festivala "Mirdita" spremni da provociraju

15.06.2024

10:34

1

Tzv. oslobodilačka vojska Kosova (OVK ili UČK) ostala je zapamćena po najmonstruoznijim zločinima nad Srbima, a sada je učesnici festivala veličaju

Dolaze da na Vidovdan u centru Beograda veličaju teroriste koji su klali srpsku decu: Učesnici festivala "Mirdita" spremni da provociraju
Copyright Facebook

Festival koji promoviše lažnu državu Kosovo "Mirdita - dobar dan" biće održan u Beogradu od 27. do 29. juna, što znači da će se održati i na najznačajniji datum za Srbe - Vidovdan.

Koliko je, zapravo, strašno što se takav jedan festival održava jeste i činjenica da akteri zapravo dolaze da veličaju teroriste paravojne UČK, a čiji su pripadnici klali našu decu.

Tako su 2018. godine učesnici "Mirdite" dolazeći iz lažne države pokušali su da izvedu nezapamćenu provokaciju, te da preko administrativnog prelaza prenesu simbole terorističke UČK!

Kako je tada prenela prištinska RK2, članici “kosovskog tima umetnika”, slikarki Elizi Hodža na administrativnom prelazu Merdare oduzeta fotografija iz vremena rata na Kosovu i Metohiji, koja ima natpis terorističke UČK i zastavu Albanije!

Tzv. oslobodilačka vojska Kosova (OVK ili UČK) ostala je zapamćena po najmonstruoznijim zločinima nad Srbima. Pljačke, otmice, silovanja, ubistva i klanje Srba, među kojima su i deca, izvršavali su pripadnici ove paravojne formacije.

Neki od vođa UČK kasnije su došli i na čelo lažne države.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike