Smeta im srpsko jedinstvo: Nacistička unuka Analena Berbok i osvedočeni srbofob Bećirović ozlojeđeni zbog veličanstvenog Svesrpskog sabora!

12.06.2024

13:20

0

Smeta im srpsko jedisntvo

Smeta im srpsko jedinstvo: Nacistička unuka Analena Berbok i osvedočeni srbofob Bećirović ozlojeđeni zbog veličanstvenog  Svesrpskog sabora!
Analena Berbok - Copyright Profimedia

Svesrpski sabor održan 8. juna u Beogradu je zabrinjavajući i takva aktivnost nema podršku Nemačke i Zapada, izjavila je ministarska spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok.

Ova izjava Berbokove nalazi se u jučerašnjem saopštenju kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH, velikog srbofoba Denisa Bećirovića koji je sa njom juče razgovarao u Berlinu. 

- Pretnje nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH su potpuno neprihvatljive za Nemačku i Zapad - rekla je Berbokova, koja je inače i unuka jednog Hitlerovog naciste.

Bećirovićev kabinet u Sarajevu je saopštio kako je on u razgovoru s Berbokovom ocenio da je održavanje Svesrpskog sabora Srbije i Republike Srpske bilo "najteži napad na Dejtonski mirovni sporazum od 1995. godine do danas".

- Održavanje tog sabora je udar na međunarodno pravo i osnovne vrednosti na kojima počiva Evropska unija - saopštio je Bećirovićev kabinet.  

Profimedia
 

Kako se dalje navodi, Bećirović je detaljno obavestio Berbokovu o, kako je navedeno, "antidejtonskim i antiustavnim aktivnostima čelnika RS" i ukazao na važnost postojanja čvrste saradnje međunarodne zajednice i domaćih organa vlasti u "zaustavljanju separatističke politike".

Zaključuje da je Nemačka jedna od glavnih zagovornica evropskog puta BiH, što je mnogo puta i dokazala, između ostalog, prilikom donošenja odluke o otvaranju pregovora o članstvu BiH u EU, naveo je Bećirović, a Berbokova potvrdila neupitnu podršku Nemačke Bosni i Hercegovini na putu ka punopravnom članstvu u EU i NATO.

Ostaje nejasno zašto je skandal da Srbi u regionu sarađuju i kome smeta srpsko povezivanje, a nije skandal bio kada je (s)rušen Berlinski zid i kada je ceo svet proslavljao ujedinjenje Nemačke, koja je pre toga počinila najgore zločine u istoriji čovečanstva

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike