Dodik poručio sa Svesrpskog sabora: "Očuvati mir po svaku cenu, zagledani smo samo u Srbiju i srpski narod"

08.06.2024

17:51

0

Predsednik Republike Srpske je rekao da se Srbija pod vođstvom Aleksandra Vučića oslobodila stranog uticaja i uticaja ambasada

Dodik poručio sa Svesrpskog sabora: "Očuvati mir po svaku cenu, zagledani smo samo u Srbiju i srpski narod"
Milorad Dodik - Copyright Tanjug

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik obratio se okupljenima na Trgu republike tokom Svesrpskog sabora, ističući da je danas ključna srpska reč sloboda, ali i da je važno očuvati mir po svaku cenu i borbeno se odnositi prema ciljevima.

Naveo je da se Srbija pod vođstvom Aleksandra Vučića oslobodila stranog uticaja i uticaja ambasada, kao i da je danas Srbija uvažena i može da podržava Srbe gde god oni bili.

Dodik je rekao i da je Vučić uložio gotovo nemogući napor i obezbedio da se čuje glas Srba u Generalnoj skupštini UN, kada je reč o usvajanju rezolucije o Srebrenici.

Tanjug
 

“Da nije bilo Srbije, danas bi naša nerođena deca već mogla da imaju etiketu pripadnika genocidnog naroda“, rekao je Dodik.

Istakao je privrđenost Dejtonu i miru, ali je i rekao da će “brzo morati da dođe i traži podršku više“ za status Republike Srpske jer je, kaže, “nemoguće da živimo sa onima koji su pokušali da nam nametnu genocidnost kao trajno obeležje naroda koji to nije“.

"Sve ćemo to učiniti u miru. Naša zagledanost je iskuljučivo u Srbiju i srpski narod", poručio je Dodik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike