Godišnjica svirepog zločina na Kosovu: Iskasapili im tela, pa zapalili kuću, Petković ogorčen jer nema pravde za nevino stradale Srbe (FOTO)

04.06.2024

11:41

0

Prošla je 21 godina od monstruoznog zločina nad srpskom porodicom, koja je brutalno ubijena

Godišnjica svirepog zločina na Kosovu: Iskasapili im tela, pa zapalili kuću, Petković ogorčen jer nema pravde za nevino stradale Srbe (FOTO)
Petar Petković - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, podsetio je da da se danas narvšila 21. godina od zverskog ubistva srpske porodice u Obiliću od strane albanskih terorista, i da za ovaj svirepi zločin još uvek niko nije odgovarao.

- Albanski teroristi su na današnji dan pre 21. godinu zverski mučili, a potom i ubili Radmilu i Slobodana Stolića i njihovog sina Ljubinka, a potom su se iživljavali nad njihovim telima i spalili kuću u Obiliću da prikriju svoj gnusni zločin - napisao je Petković i dodao da za ovo zverstvo nad nedužmim Srbima niko nije odgovarao. 

- Ubice hodaju nekažnjeno, kao što je politika nekažnjivosti zločina nad Srbima i dan danas živa u Prištini, a negiranje srpskog stradanja i novo ugnjetavanje, konstanta je politike Aljbina Kurtija - napisao je Petković na društvenoj mreži Iks.

Podsećamo, radi se o jednom od najmonstruoznijih ubistava Srba na KiM, nakon dolaska međunarodnih vojnih i civilnih snaga i uvođenja protektorata Ujedinjenih nacija. 

U svojoj kući ubijeni su 50-godišnji Ljubinko Stolić, i njegovi roditelji – osamdesetogodišnji Slobodan i Radmila Stolić. Prema nalazima obdukcije, ubijeni su ubodima noževa i udarcima tupim predmetima. Napadači su ih ostavili u kući, a potom je zapalili.

Ovaj zločin je tada uznemirio preostale Srbe u Obiliću, i naterao ih na selidbu. U strahu da ih ne zatekne slična sudbina, većina Srba kolektivno je napustila to mesto.  

Preostali Srbi u Obiliću su saopštili da su Stolići trpeli veliki pritisak Albanaca da prodaju kuću i imanje. 

Policajci Unmika pronašli su dokaze da su Stolići prethodno ubijeni i nudili 50.000 evra za informacije o ubicama, ali je istraga zbog nedostatka dokaza prekinuta. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike