Srbijo, ne zaboravi! Boža Ratkapna, Đilasov pulen, žmurio na oba oka dok su "zemunci" rešetali iz "audija smrti" (FOTO)

23.11.2023

17:41

0

Autor: 24sedam

Lažni borac za nešto (sebe) iz ministarske fotelje ćutao dok je "audi smrti" vladao Beogradom

Srbijo, ne zaboravi! Boža Ratkapna, Đilasov pulen, žmurio na oba oka dok su "zemunci" rešetali iz "audija smrti" (FOTO)
Copyright MUP ATAImages/A.A.

Kratka, ali dovoljno duga vladavina "ministra" Bože Prelevića u MUP-u izrodila je neverovatan uspon "zemunskog" klana. Uz ovog večitog "žutog", a ne kako samo obožava da kaže "oduvek nezavisnosnog", Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum držali su u strahu celu Srbiju.

Otimali su decu, imućne građane i na ulice izbacili čuveni "audi smrti". Iz ovog automobila ubijali su nemilice, na ulicama, bez straha da će meci pogoditi i nedužne građane.

MUP
"Audi smrti" koji jedino nije video Đilasov glasnogovornik

Za to vreme, Prelević - sadašnji glasnogovornik Dragana Đilasa kog su svojevremeno sami policajci nazvali Boža Despot jer nikoga nije slušao niti je sa bilo kime sarađivao što je morao kao jedan od koministara u MUP-u (druga dvojica bila iz SPS i SPO), razmišljao je kao da učvrsti svoju vladavinu.

Za to vreme, apsoliutni vladari života i smrti Spasojević i Luković su inkasirali od otmica rekordnih 6.650.000 miliona maraka. Čudno je da ova suma nikada nije pronađena i neće se saznati ko je uzeo "tal" od ogromnog plena.

Za otmice i ubistva 477 godina robije

"Zemuncima" nikada nije suđenjeno za otmicu Stefana Živojinovića i Svetozara Obradovića gde su uzeli najveće otkupnine. Za ostale otmice, kao i za one posle vladavine Bože Prelevića u MUP-u, suđeno im je u dva procesa. U jednom za ubistva i otmice, a drugom za kidnapovanja i iznude. U prvom su dobili ukupno 449 godina robije, a u drugom 28.

Simptomatično je i da za pola otmica u vreme Bože Ratkapne niko nije odgovarao. Čudno? Ili se sve poklapa sa metlom koja ga je očistila iz MUP-a.

Na sreću, nije mu pošlo za rukom jer su ga stranački drugovi iz DS držali na vlasti u MUP-u 2000. godine i 2001. Jer, da je Boža Ratkapna ostao u MUP-u možda bi Spasojević bio i premijer Srbije.

Posle 5. oktobra, odmah je uleteo u zgradu MUP-a u Kneza Miloša i zaseo u fotelju ministra. Pod lažnim oreolom koministra preuzeo je sve uzde i upravljao policijom iako je morao da sarađuje sa dvojicom kolega iz SPS-a i SPO-a. Grabeći vlast samoproglašeni despot  je uspeo je da građane pretvori u taoce megarastućeg "zemunskog" klana, koji su od 5. oktobra dobio vetar u leđa i počeo da preuzimaju trgovinu narkoticima. 

Printscreen/MUP
Spasojević i Simović "zajahali" tokom vladavine Bože Ratkapne

Parelalno sa dolaskom Bože Ratkapne u MUP Srbije, sadašnjeg "borca" za pravdu sa medija Dragana Šolaka, našu zemlju zapljuskuje talas brutalnih i jezivih otmica dece imućnih, ali i biznismena. U kidnapovanjima su korišćene i policijske uniforme koje su vojnici Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma. Za otmice tokom boravka Prelevića u MUP-u "zemunci" su inkasirali 6.650.000 maraka za koje se ne zna gde su završile i kako je ovaj plen podeljen.

U njegovoj imaginarnoj despotovini klan iz Šilerove je uveo čuveni "audi smrti" i "kalašnjikov". Za nešto više od mesec dana ubili su trojicu suparnika, dvojicu u Beogradu i jednog u Novom Sadu. Rešetali su bez milosti i straha, kao da su imali zaštitnike u MUP-u. 

SRĐAN LJUJIĆ Izrešetan je 20. novembar i bio je četvrta žrtva klana iz Šilerove ulice. Pored ovog momka sa Novog Beograda lakše je ranjen njegov prijatelj Nikola Skerlić. Ljujić je ubijen u svom automobilu "pežo 406" kada je stao na crveno svetlo semafona na uglu Bulevara Mihajla Pupina i ulice Milentija Popovića u Novom Beogradu, u neposrednoj blizini današnjeg Tržnog centra "Ušće". Iz "audija smrti" na njega su pucali Vladimir Milisavljević, zvani Budala i braća Miloš i Aleksandar Simović. 

Printscreen
Uvalio se u ministarsku fotelju a nije pronašao gde je 6,65 miliona maraka

VELIBOR ILINČIĆ Dušan Krsmanović i Milan Jurišić zvani Jure ubili su ga ispred zgrade u kojoj je živeo u Novom Sadu. U njega su pucali 7. decembar i dvojica ubica su odmah nestali, a njihovi automobili i oružje su uništeni.

ŽELJKO BODIŠ Ubijen je 27. decembra u svom "pasatu" karavanu, na uglu ulica Borske i Bogdana Žerajića u naselju Kanarevo brdo. Na ovog mladića (23) "zemunci" su pucali iz "audija smrti", a potom pobegli u pravcu Vojno medicinske akademije. Kasnije je otkriveno da su u zločinu učestvovali Miloš Simović i Vladimir Milisavljević - Vlada Budala. Za Žeksa su spremili i drugu ekipu, ako prva ne odradi posao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike