Hoće centrala da pogreši jednom, ali ne dva puta: Grbovićev pulen potvrdio da Đilasova NATO koalicija radi za Milogorce!

16.11.2023

14:17

0

Ovakvi istupi, koji nisu slučajnost, pokazuju kakvu bi politiku vodila Srbija ako bi oni došli na vlast. Srbija ne bi vodila srpsku, nego milogorsku politiku, kakvu više ni oficijalna Crna Gora ne vodi

Hoće centrala da pogreši jednom, ali ne dva puta: Grbovićev pulen potvrdio da Đilasova NATO koalicija radi za Milogorce!
Copyright Pexels/Antonio Ahel/ATA Images

 Nakon sramotnog intervjua Pavla Grbovića za podgoričku Pobjedu, još jedan istaknuti član Pokreta slobodnih građana (PSG) krenuo je njegovim stopama. Ako smo posle Grbovićevog antisrpskog verbalnog plesa sa Tamarom Nikčević pomislili da je možda bila reč o neiskustvu, ekscesu, greški mlađanog Pavla, koja se neće ponoviti ni njemu ni njegovim stranačkim kolegama, prevarili smo se. 

Pokret slobodnih građana - megafon ekstremno antisrpskih Milogoraca

Da je politika Pokreta slobodnih građana definitivno antisrpska, a u sklopu toga promontenegrinska i udružena sa Milogorcima, potvrdio je i član Pokreta slobodnih građana iz Novog Sada, Velibor Zejak. U svom tekstu za separatistički portal iz Vojvodine, Autonomija.info, uspeo je da ispiše pravu muziku za uši Mila Đukanovića. Tekst su odmah preneli i mnogi antisrpski milogorski mediji iz Crne Gore, poput notornih Analitike i portala Aktuelno. Kao i njegov stranački šef, Grbović, i Zejak je udario na svoju zemlju, Srbiju i srpstvo u celini , a otišao je čak i korak dalje veličajući milogorstvo. Dok se Grbović na skandalozan način u intervjuu Milogorcima bavio isključivo političkim stvarima, Zejak je polje borbe prebacio na identitetski teren i kulturni, zastupajući milogorsku, antisrpsku verziju crnogorstva. 

Da je Milo Đukanović 2019. godine kada je pokrenuo hajku na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) znao kakvi mlađani kadrovi postoje u Srbiji, odmah bi ih angažovao i možda promenio neke starije i izannđale. Pa da vidimo, šta nam je to poručio Grbovićev mlađani Zejak u svom izlivu montenegrinstva u mozak. 

Oko sebe okupili srbofobe iz celog regiona

Najpre se u uvodu pozvao na nekakve rezultate navodnih istraživanja koji su predstavljeni tokom Plenuma o crnogorsko-srpskim odnosima, a koji su organizovali Regionalna akademija za razvoj demokratijeCentar za građansko obrazovanje. Plenum je nekako baš prava reč za ovakvu skupinu antisrpskih neotitoista. Za one koji ne znaju, Regionalnu akademiju za razvoj demokratije predvodi žuti dvojac Balša Božović i supruga mu, istaknuta autonomašica, Aleksandra Jerkov

Printscreen/YouTube
 

Potpuno je prirodno da milogorski opredeljen žuti Balša ide uz žutu autonomašicu. Balša je inače (na)kumče Borisa Tadića i sin Dragoslava Zeka Božovića. Verovatno je od oca nasledio da mnogo više voli Crnu Goru, pogotovo antisrpski deo Crne Gore, od Srbije u kojoj živi. U regionalnoj akademiji su okupili šarenoliko društvo u kome su i Andrija Pejović, nekadašnji DPSovski ministar evropskih poslova Crne Gore, zatim istaknuti hrvatski političar i sin čoveka koga Hrvati smatraju za simbol tzv. Domovisnkog rata, Bojan Glavašević, zatim političar iz SDP BIH Saša Magazinović, i još neki, takođe uglavnom antisrpski opredeljeni aktivisti. 

Što se tiče Centra za građansko obrazovanje (CGO) iz Crne Gore, predvodi ga čuvena antisrpski opredeljena aktivistkinja i dokazana plagijatorka, Daliborka Uljarević. Pa fino neko društvance, na koje se poziva Zejak. 

Dukljanin iz Novog Sada pljuje Srbiju i promoviše milogorsko montenegrinstvo

Iako je i sam priznao da i u tim njihovim istraživanjima, većina građana Srbije prihvata nezavisnost Crne Gore, zakukao je Zejak što većina građana Srbije vidi Crnogorce u identitetskom smislu  kao deo šireg srpskog korpusa. A zabolelo ga je i što većina građana Srbije ne priznaje izmišljeni i nepostojeći crnogorski jezik?! Zakukao je u tom smislu rekavši kako je ,,naš identitet ugrožen'' što znači da Zejak sebe vidi kao nekakvog Crnogorca koji nema nikakve veze sa srpskom kulturom i kao govornika maternjeg mu izmišljenog crnogorskog jezika, a ne srpskog. Uspeo je da optuži vlasti Srbije da ,,gledaju da izbrišu Crnogorce sa demografske karte'', iako je baš suprotno, odnosno njegovi milogorski prijatelji su prethodnih godina to pokušali da urade u Crnoj Gori sa Srbima. 

Printscreen/YouTube/RTS/Predsjednik Crne Gore
 

Zakukao je Zejak, kako je položaj Crnogoraca u Srbiji navodno nikad teži, a posebno ne može da preboli 2020. godinu koju je ne jednom pomenuo kao graničnu godinu posle koje su im kola krenula nizbrdo. Na kraju je istakao da će se boriti svim sredstvima da on i njegovi Milogorci očuvaju svoj identitet i da će dati svoj lični doprinos. Završio je rečima da želi da Crnogorci i Crnogorke samo budu to što jesu. 

Složili bismo se sa njim i želimo i njemu i svim ostalim Crnogorcima i Crnogorkama da budu ono što jesu i što su i oni i njihovi preci oduvek bili - da budu ono što je bio i kralj Nikola, Srbi! Uvereni smo da i pored njihovog negiranja, dobro razumeju jezik na kom ovo pišemo. Želimo da i Velibor(kako god se ovo ime akcentovalo) dođe sebi kad tad, mada čisto sumnjamo da će se to ikada desiti. 

Ako oni dođu na vlast, Srbija će postati milogorska prćija

Pokret slobodnih građana (PSG) kome je lider Grbović, a čiji je član Zejak, deo je Đilasove NATO koalicije Srbija protiv nasilja. To je lista koja sebe smatra za glavnu opozicionu listu i alternativu sadašnjoj vlasti. Ovakvi istupi, koji nisu slučajnost, pokazuju kakvu bi politiku vodila Srbija ako bi oni došli na vlast. Srbija ne bi vodila srpsku, nego milogorsku politiku, kakvu više ni oficijalna Crna Gora ne vodi. Nisu ni Grbović ni Zejak ni Balša Božović jedini milogorski opozicioni aktivistia. 

Instagram printscreen
 

To je takođe i opozicioni aktivista iz Novog Sada, Brajan Brković, sin Balše Brkovića i unuk notornog antisrpskog Montenegrina Jevrema Brkovića. Poznat je Brajan i po tome što je na protestima koje je organizovao skrnavio srpsku zastavu usred Novog Sada. Kada bi oni došli na vlast, Milenko Perović bi nam postao ministar prosvete, a Milo đukanović, trenutno bez funkcije, bi verovatno postao ministar za verska pitanja. 

Eto, to je uglavnom budućnost koju nam Đilas opozicija nudi. Srećom, većina koja srpski piše, zbori, misli, neće dozvoliti povratak tog zla na vlast posle izbora 17. decembra

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike