Jeziv prizor na Kosmetu: Majka zatekla sina kako kleči dok nad njim stoje dva naoružana Kurtijeva policajca - premijerka u SB UN

23.10.2023

22:06

0

Ukupno 24 Srba uhapšeno je otkako je EU zahtevala hitnu deeskalaciju, kazala je premijerka

Jeziv prizor na Kosmetu: Majka zatekla sina kako kleči dok nad njim stoje dva naoružana Kurtijeva policajca - premijerka u SB UN
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Tzv. Kosovska policija presrela je dvoje maloletne dece Kristijana (15) i Daru Radosavljević (17) koji su vozili kvad bicikle u selu Rudine kod Zvečana i brutalno ih pretukli. Majka je zatekla svog sina kako kleči, rukama prekrivajući glavu, dok su nad njim stajala dva teško naoružana policajca.

Ovo je deo govora premijerke Srbije Ane Brnabić na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravlja o šestomesečnom izveštaju Misije privremene administracije UN na Kosovu i Metohiji (UNMIК).

- A od 3. juna, kada je EU zahtevala hitnu deeskalaciju, Priština je preduzela ukupno 23 eskalirajuća koraka na severu КiM  - rekla je premijerka i dodala:

- Ukupno 24 Srba uhapšeno je otkako je EU zahtevala hitnu deeskalaciju. Jedan od njih, Milun Milenković Lune, tokom hapšenja i pritvora brutalno i nečovečno je pretučen, što je dokumentovano kroz medicinske kartone i izveštaje. Optužen je da je učestvovao na protestima građana u Zvečanu, iako tog dana nije ni bio u Zvečanu! Takođe je i dalje u pritvoru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike