Đurđev: Kada terorista Kurti proziva Miloša Vučevića, to je neoboriv dokaz da je srpski ministar odbrane na pravom putu!

23.10.2023

13:13

0

Vučević je meta Kurtijevih lažnih optužbi jer je, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao druga politička ličnost u zemlji garant da će država Srbija zaštititi Srbe u njenoj južnoj pokrajini

Đurđev: Kada terorista Kurti proziva Miloša Vučevića, to je neoboriv dokaz da je srpski ministar odbrane na pravom putu!
Miloš Vučević i Aleksandar Đurđev - Copyright Ministarstvo odbrane

- Aljbinu Kurtiju, islamskom fundamentalisti i osuđenom teroristi koji je ponikao na idejama Dreničkog klana priviđa se nekakav novosadski klan sa Milošem Vučevićem na čelu. To nije samo napad na Vučevića lično, već i napad na Vojsku Srbije, državu Srbiju i grad Novi Sad, koji su očigledno trn u Kurtijevom oku jer dotični ne može i neće ostvariti svoj krajnji cilj, a to je da protera sve Srbe sa Kosmeta" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Prema njegovim rečima, Vučević je meta Kurtijevih lažnih optužbi jer je, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao druga politička ličnost u zemlji garant da će država Srbija zaštititi Srbe u njenoj južnoj pokrajini.

- Vučević je odmah na početku svog mandata pokazao od čega je napravljen, jer je neutralisao dva Kurtijeva drona u rejonu Raške. Već je na njemu Kurti polomio zube i opet će, pa zato uz pomoć svojih barjaktara u Beogradu pokušava da slomi Srbiju iznutra lažima i dezinformacija, ali je to unapred propala priča" - podvukao je Đurđev. Predsednik Srpske lige uveren je u Vučevićevu nepokolebljivost i spremnost da se na svaki način žrtvuje za svoju zemlju i narod. 

- Uporedite samo gradove koje na Kosmetu vode Kurtijevi jurišnici, a koji su leglo kriminala, prostitucije i trgovine drogom, sa Novim Sadom koji je iza sebe Vučević ostavio nakon desetogodišnje vlasti. Novi Sad je nedostižna kategorija za Kurtija i njegove primitivne saradnike i gradove poput njega mogu videti samo na razglednici - zaključio je Đurđev.

Podsetimo, terorista Aljbin Kurti izneo je optužbe na račun Srbije i predsednika Aleksandra Vučića i ministra Vučevića povodom događaja u Banjskoj od 24. septembra.

-Paravojni, teroristički napad u Banjskoj organizovao je klan iz Novog Sada, na čijem je čelu ministar odbrane Srbije Miloš Vučević, tvrdi, između ostalog, Kurti u objavi na Fejsbuku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike